AcasăNewsDescindere la sediul ISU Dâmbovița. Acțiunea anchetatorilor are loc după exploziile de...

Descindere la sediul ISU Dâmbovița. Acțiunea anchetatorilor are loc după exploziile de la Crevedia

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Informații de ultimă oră indică faptul că miercuri dimineață procurorii DNA au ajuns la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița.

Din primele date, se fac percheziții pe fondul dezastrului de la Crevedia – al exploziilor soldate cu două decese și rănirea a peste 50 de persoane – multe dintre ele pompieri.

Procurorii DNA – Secția militară ridică, miercuri, acte de la ISU Dâmbovița, potrivit realitatea.net. Ar fi vorba despre documente importante în cazul situației de la Crevedia.

Două dosare penale pe rolul DNA

Vă amintim că, după producerea exploziilor de la stația GPL din Crevedia, de la nivelul Direcției Naționale Anticorupție s-a anunțat, în 28 august, într-un comunicat, că pe rolul DNA au fost înregistrate două dosare penale. Cercetările se fac in rem, mai exact cu privire la faptă.

„Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală”, s-a precizat în comunicatul DNA.

Citiţi şi:

A sunat ALARMA din nou, luni dimineaţă, la Crevedia! Pompierii au intervenit de URGENŢĂ!

Explozia stației GPL de la Crevedia i-a lăsat pe oameni pe drumuri. O mamă și fiica ei au dormit pe câmp

Drama de la Crevedia – zeci de pompieri răniti

Sâmbătă seară, în 26 august, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL. La fața locului au ajuns în număr mare echipaje de intervenție. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Din păcate, doi oameni – soț și soție – au murit. Iar alte peste 50 de persoane au fost rănite. „Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi)”, conform DSU. Răniții au fost duși la mai multe spitale din București, iar unii dintre ei au fost transferați în străinătate.

author avatar
Andrei Coman
221 afisari

1 COMENTARIU

  1. Citi oameni mai trebuie sa arda de vii ca sa fie demis aRahat, criminalul de la Colectiv? A trimis pompierii sa moara arsi de vii in incendiul de la Crevedia!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger