AcasăNewsDescindere la Educatie pentru “Toti la gradinita, toti in clasa I”

Descindere la Educatie pentru “Toti la gradinita, toti in clasa I”

DNA a ridicat, ieri, sute de documente din sediul Ministerului Educatiei, intr-un dosar privind un proiect POSDRU. Din echipa de management a proiectului POSDRU „Toti la gradinita, toti in clasa I”, derulat de Ministerul Educatiei, au facut parte 11 persoane, existand si indicii cu privire la implicarea secretarului general Gabriel Ispas.

Perchezitiile de la Ministerul Educatiei il vizeaza si pe secretarul de stat Gabriel Ispas

Perchezitiile, care s-au intins pe mai multe ore, au avut loc in sediul Ministerului Educatiei si in birourile Unitatii de Management a Proiectelor cu Finantare Externa si Organismului Intermediar – Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic din Bucuresti.

Secretarul de stat Gabriel Ispas, in vizorul procurorilor

Procurorii DNA au ridicat documente in legatura cu un proiect POSDRU derulat de Ministerul Educatiei, calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum si alte mijloace de stocare a datelor.

Gabriel Ispas

Este vorba despre derularea proiectului POSDRU „Toti la gradinita, toti in clasa I. Programe integrate pentru cresterea accesului la educatie si a nivelului educational al copiilor din comunitati defavorizate, cu precadere romi, in anul 2008 – 2009”, din cadrul Axei prioritare 2 Invatare pe tot parcursul vietii – Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii. Asistenta financiara nerambursabila a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totala este de 18,5 milioane de lei. Oficial, in acest caz a fost inceputa urmarirea penala in rem, pana in prezent nicio persoana nefiind pusa sub invinuire. Anchetatorii au indicii ca nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate in cadrul acestui proiect si pentru cererea de rambursare depusa. Mai mult, procurorii ar avea indicii ca in prezent sunt refacute documentele aferente proiectului. Neoficial, surse apropiate anchetei, sustin ca in proiectul POSDRU ar fi implicat si  secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei, Gabriel Ispas.

 

author avatar
National
568 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger