AcasăNewsDeratizarea ucigașă: poliţişti internaţi în spital

Deratizarea ucigașă: poliţişti internaţi în spital

Polițiștii din cazul Timișoara au ajuns la spital

Mai mulți polițiști care au participat la ancheta de la blocul din Timișoara unde s-a efectuat dezinsecția cu o subtanță letală au ajuns la spital. Astfel, nouă dintre cei care au intervenit în acele zile s-au plâns de probleme cu respirația și au ajuns pe mâna doctorilor. Informația a fost confirmată, ieri, de purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

 

Polițiștii din cazul Timișoara au ajuns la spital

Mai mult, tot ieri, o echipă a Ministerului Apărării Naționale a fost mobilizată la Timișoara pentru a face verificări suplimentare în cele trei blocuri în care a fost identificată prezența substanței toxice Delicia-Gastoxin. 43 de oameni sunt spitalizați în continuare. Conform datelor puse la dispoziție de Poliția Română, oamenii legii care au acționat atunci în blocul morții au intrat fără să aibă echipamentele de protecție necesare pentru o astfel de intervenție. ”Facem precizarea că în cursul zilei de ieri mai mulți polițiști, care au fost implicați în activitățile de investigare a evenimentului petrecut pe strada Miorița, din Timișoara, s-au prezentat la spital pentru a-și efectua un control”, a transmis Poliția Timiș.

Echipamente prinse cu scotch

Surse apropiate anchetei susțin că, în partea a doua a acțiunilor desfășurate, polițiștii au avut în dotare echipamentele prinse cu scotch. Mai multe poze au fost postate pe rețelele de socializare unde se poate vedea cum polițiștii își pună măștile pe față pe care le lipesc cu banda adezivă. Anumite surse spun că polițiștilor le-ar fi ieșit prost analizele. Totodată, ieri, autoritățile au decis evacuarea pentru a doua oară din imobil a celor care locuiau acolo, după ce locatarii au fost lăsați, inițial, să se întoarcă în casele lor. Trei oameni, doi copii şi mama unuia dintre ei, au murit la Timişoara, iar altele sunt internate sub supraveghere, după ce în blocul în care locuiau a avut loc o dezinsecţie, la sfârşitul săptămânii trecute. Patronul firmei care a efectuat deratizarea în trei blocuri de locuințe din Timișoara a fost reținut, marți, de procurori. Audierile la sediul Poliției Timiș au durat toată noaptea în acest caz.  Ulterior Ioan Sorin Buță, șeful firmei, a fost arestat pentru 30 de zile pentru ucidere din culpă și alte infracțiuni.

author avatar
Ramona Feraru
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger