AcasăNewsDeputatul PNL Relu Fenechiu, trimis in judecata

Deputatul PNL Relu Fenechiu, trimis in judecata

DNA a dispus trimiterea in judecata a fostului deputat PNL Relu Fenechiu, acuzandu-l pe acesta de abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu un prejudiciu de peste 7 milioane de lei.

Relu Fenechiu

Relu Fenechiu, deputat PNL, a fost trimis, joi, in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sub acuzatia de abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. Acesta, in calitate de actionar si/sau administrator la firmele SC FENE GRUP SA, SC LA ROCCA SRL Iasi, SC TEHNOROM SRL Iasi, alaturi de alte cinci persoane, a creat un prejudiciu de peste sapte milioane de lei.

In acelasi dosar sunt cercetati si Ioan Turbatu, Ion Marghidan, Petru Andronache, Lucia Fenechiu si Mihai Bogdan Damian.

Conform unui comunicat al DNA, in perioada 2002-2005, in calitatea lor de directori generali ai SISEE MOLDOVA SA – Bacau, respectiv de director comercial, inculpatii Turbatu Ioan, Marghidan Ion si Andronache Petru si-au indeplinit, cu stiinta, in mod defectuos atributiile de serviciu cu privire la efectuarea unor tranzactii cu componente ale sistemului energetic avandu-i ca asociati/ actionari sau administratori pe inculpatii Fenechiu Relu, Fenechiu Lucian si Damian Mihai Bogdan. Astfel, in urma desfasurarii unor proceduri de achizitie publica, cu caracter fictiv, cu complicitatea inculpatilor Fenechiu Relu, Fenechiu Lucian si Damian Mihai Bogdan, a fost acceptata livrarea de produse pentru sistemul energetic necorespunzatoare calitativ, fiind vechi, uzate, de provenienta incerta, iar pretul de achizitie era aproximativ similar cu cel al unui produs nou.

„Astfel, SISEE MOLDOVA a platit pentru echipamentele cumparate 6.406.976 lei fara TVA, din care au fost folosite efectiv doar cateva, in valoare de 79.586 lei (0.02%), restul de componente pentru sistemul energetic au ramas in stoc si reprezinta achizitii nejustificate in valoare de 6.327.390 lei fara TVA”, se arata in comunicatul DNA.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei (6.327.390 lei la care se adauga TVA) si reprezinta valoarea echipamentelor necorespunzatoare achizitionate, aflate, in proportie de 99 %, si acum pe stoc. Prejudiciul este rezultatul a 46 acte materiale, derulate in perioada 2002 – 2005, fiecare act material insemnand o achizitie publica efectuata de SISEE MOLDOVA de la firmele SC LA ROCCA SRL, SC FENE GRUP SA, SC EURO PLUS SRL, SC TEHNOROM SRL.

SC Filiala de Intretinere si Servicii Energetice „Electrica Serv” SA – SISE ELECTRICA MOLDOVA, s-a constituit parte civila in prezenta cauza pentru suma reprezentand valoarea prejudiciului.

In vederea repararii pagubei cauzate, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand celor sase inculpati.

Avand in vedere calitatea de deputat a unuia dintre inculpati, dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

author avatar
Ionut Zgimbau
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger