AcasăNewsDeputatul UNPR Mihail Boldea si reteaua sa, cercetati pentru "tunuri" imobiliare

Deputatul UNPR Mihail Boldea si reteaua sa, cercetati pentru „tunuri” imobiliare

Fostul deputat PDL, Mihail Boldea

Deputatul UNPR (fost PDL) Mihail Boldea, un avocat, un fost arbitru si alte 19 persoane sunt cercetati de DIICOT pentru inselaciune, fals in inscrisuri si uz de fals, intr-un caz privind „tunuri” imobiliare.

Deputatul UNPR Mihail Boldea a parasit PDL in octombrie 2011

Procurorii DIICOT Galati au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care deputatul PDL Mihail Boldea, un avocat din cadrul Baroului Galati si un fost arbitru al Curtii de Arbitraj Galati, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Procurorii DIICOT fac 14 perchezitii domiciliare in municipiul Galati, in vederea identificarii si ridicarii de mijloace de proba. La sediul DIICOT vor fi aduse 22 de persoane fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor.

Potrivit procurorilor, membrii gruparii infractionale Boldea identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.”In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals”, a precizat sursa citata.

Reteaua Boldea instraina ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste un milion de euro, prin raportare la un numar de noua imobile, potrivit procurorilor DIICOT.

In sarcina unora dintre membrii gruparii se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ cinci milioane de lei prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Galati, IPJ Galati si lucratori din cadrul IJJ Galati.

author avatar
Ciprian Purice
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger