AcasăNewsDeputatul Marko Attila, propus pentru arestare preventiva, a disparut fara urma

Deputatul Marko Attila, propus pentru arestare preventiva, a disparut fara urma

Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a lui Marko Attila, acuzat de abuz in serviciu in Dosarul Alinei Bica, fosta sefa DIICOT, insa deputatul UDMR a disparut fara urma de mai bine de doua luni.

Marko Attila era coleg cu Alina Bica la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si a facut parte din comisia ce a aprobat o despagubire uriasa pentru afaceristul Gheorghe Stelian, pentru un teren supraevaluat.

Camera Deputatilor a dat aviz favorabil pentru arestarea preventiva a lui Marko Attila pe 3 februarie, iar deputatul UDMR a fost chemat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pe 4 decembrie.

Deputatul nu s-a prezentat la DNA, sustinand ca se afla la Budapesta, la o intalnire oficiala a maghiarilor de pretutindeni. De atunci, autoritatile nu mai stiu nimic despre Marko Attila.

S-a zvonit ca acesta ar fi fugit chiar in SUA. Dupa fuga lui Marko Attila, procurorii DNA au decis sa disjunga din dosarul Alinei Bica pe cel care il vizeaza pe Marko Attila, acuzandu-l pe acesta de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

In ultimele zile, Marko Attila a postat mai multe mesaje pe un celebru site de socializare. Deputatul sustine ca este nevinovat si ca „nu am abuzat niciodata, in toata cariera mea, de functia mea”.

Marko Attila solicita „incetarea imediata a urmaririi penale in privinta mea, ridicarea oricaror masuri asiguratorii asupra bunurilor proprietate comuna cu sotia si casarea intregului caz fata de persoana mea”.

Deputatul UDMR se plange sustinand ca „actiunile indreptate impotriva mea sunt injuste, nelegale si politice si incalca drepturile fundamentale ale omului”. In plus, Marko Attila anunta ca a solicitat protectie din partea guvernelor Ungariei si SUA „pentru ca in Romania este grav afectat statul de drept si siguranta cetateanului in sfera drepturilor constitutionale”.

author avatar
Cristi Ionita
588 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger