AcasăNewsDeputatul Laszlo Borbely scapa de urmarirea penala

Deputatul Laszlo Borbely scapa de urmarirea penala

Deputatii au decis, miercuri seara, sa nu incuviinteze solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de a incepe urmarirea penala pe numele deputatului UDMR Laszlo Borbely.

Fost ministru al Mediului, Laszlo Borbely este acuzat de procurorii DNA ca a luat mita pentru a facilita mai multor afaceristi locali posibilitatea de a pune mana pe cateva contracte cu statul.

Prezent in fata colegilor sai din Camera Deputatilor, pentru a-si demonstra nevinovatia, Borbely a afirmat ca actiunea DNA este un abuz si ca la dosar nu ar exista decat un denunt facut de cineva la trei ani de la presupusul eveniment. Conform procurorilor, persoana respectiva sustinea ca a dat 50.000 de euro unui intermediar, iar banii urmau sa ajunga la Laszlo Borbely.

Mesajul transmis de Borbely i-a facut pe deputati sa formeze un scut in jurul UDMR-istului. Astfel, 154 de parlamentari au votat impotriva inceperii urmaririi penale si numai 125 in favoarea urmaririi penale. Cinci voturi au fost anulate.

In aceste conditii, Laszlo Borbely ramane cu imunitatea de parlamentar, iar procurorii DNA trebuie sa gaseasca noi dovezi pentru a face o noua solicitare de incepere a urmaririi penale.

author avatar
Cristi Ionita
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger