AcasăNewsDeputatul Dinita s-a imbogatit cu peste 1.000% fata de cat a muncit

Deputatul Dinita s-a imbogatit cu peste 1.000% fata de cat a muncit

Aristotel Cancescu si Ion Dinita (foto) s-au imbogatit reciproc pe spatele statului

Ion Dinita obisnuia sa se indestuleze din bani publici impreuna cu Aristotel Cancescu, el reusind sa se imbogateasca din contracte de la CJ Brasov „cu peste 1.000% fata de cat a muncit si i s-ar fi cuvenit”, in timp ce firma sefului CJ Brasov a primit mita mascata in contracte de publicitate.

Aristotel Cancescu si Ion Dinita (foto) s-au imbogatit reciproc pe spatele statului

Din documentele procurorilor DNA rezulta ca firma lui Ion Dinita, Gotic SA, a primit de la Consiliul Judetean Brasov „Contractul de concesiune – privind lucrarile de intretinere, reparatii si salubrizare a drumurilor judetene din Brasov”, in 20 septembrie 2007 si contractul privind „Lucrari de reabilitare DJ 131C Km 17+000 – 29+050 Rupea – Racos, in 10 noiembrie 2006. Cele doua contracte au fost „actualizate” in folosul firmei Gotic, prin dispozitii decizionale abuzive ale lui Artistotel Cancescu si prin complicitatea functionarilor CJ Brasov.

Mita mascata

Aristotel Cancescu

„Urmarea acestor acte infractionale a constituit-o cresterea cu 1.046% a costurilor lucrarilor platite SC Gotic SA si producerea unui prejudiciu UAT Judetul Brasov (Consiliul Judetean Brasov) in valoare totala de 27.891.332,22 lei (25.670.415,12 lei pentru primul contract si 2.220.917,10 lei pentru cel de-al doilea)”, se arata in documentele anchetatorilor, in baza carora a fost cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale a lui Dinita. Deputatul „obisnuia sa se indestuleze din bani publici impreuna cu Cancescu”, iar in proiecte pe care le contracta cu firme private, deputatul obisnuia sa nu plateasca oamenii. „Multi din cei care au derulat proiecte cu el spun ca lucrarile pentru firma efectuate de altii nu a fost platite executantilor”, ar mai fi aratat procurorii in documente. In schimbul celor doua contracte pe care firma Gotic le-a primit de la CJ Brasov, societatea Canaris, la care Cancescu este actionar unic, ar fi primit, in transe, „mita mascata sub corma unor contracte de publicitate, in valoare totala de peste 380.000 de lei. Cu toate acestea, Ion Dinita rasufla usurat pentru moment. Deputatii din Comisia juridica s-au spalat pe maini in privinta cererii DNA de avizare a retinerii si a propunerii de arestare preventiva a deputatului Ion Dinita. Solicitarea nu a intrunit numarul necesar de voturi favorabile pentru a trece de Comisia juridica, urmand ca decizia sa fie luata de plen, in 20 octombrie.

 

author avatar
National
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger