AcasăNewsDeputații le dau frâu liber polițiștilor, deși Opoziția i-a acuzat de abuz

Deputații le dau frâu liber polițiștilor, deși Opoziția i-a acuzat de abuz

Legea care oferă puteri sporite Jandarmeriei şi Poliţiei a trecut din nou şi de Camera Deputaţilor după ce a a fost adoptată de Senat zilele trecute. La reacția vehementă a Opoziției, Varujan Vosganian, deputat ALDE a sugerat că aceasta ar pregăti un nou 10 august: „USR-PNL, aveti ceva de plănuit pentru 10 august şi nu ştim noi, din moment ce vă sperie această lege?”.

Sursa foto: Twitter

Proiectul de depus de Carmen Dan şi Florin Iordache a mai făcut o dată turul legislativ, dar a fost declarat neconstituţional după o sesizare la CCR făcută de Iohannis. Ulterior, Legea a fost pusă din în nou în circuitul legislativ cu minime modificări. Proiectul a trecut miercuri de Camera Deputaţilor cu 173 de voturi pentru, 82 contra şi 6 abţineri. Parlamentarii Opoziţiei au acuzat Coaliţia PSD-ALDE că votează o propunere care „favorizează infractori şi oferă un pretext pentru abuz”. Deputatul USR Stelian Ion spune că noul proiect „dă liber la bătut protestatari paşnici”.
Inițiativa conferă puteri sporite poliţiştilor şi jandarmilor şi a fost declarată neconstituţională în ansamblu de Curtea Constituţională, care a admis obiecţia formulată de preşedintele Iohannis. Legea va ajunge din nou la preşedinte care va putea fie să o promulge, să o întoarcă în Parlament pentru re-examinare sau să sesizeze din nou Curtea Constituţională.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger