AcasăNewsDeputatii au respins votul prin corespondenta

Deputatii au respins votul prin corespondenta

Membrii Camerei Deputatilor au respins, marti, proiectul de lege ce prevedea introducerea votului prin corespondenta pentru alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate.

203 deputati au votat impotriva introducerii votului prin corespondenta si doar opt au votat pentru votul prin corespondenta. Au existat si nu mai putin de 84 de abtineri.

Proiectul fusese initiat de mai multi deputati ai Partidului Miscarea Populara, in frunte cu Eugen Tomac si Valerian Vreme, si propunea introducerea votului prin corespondenta pentru alegerile parlamentare, alegerile prezidentiale si alegerile europarlamentare.

Comisiile au apreciat ca acest sistem de vot prezinta vulnerabilitati semnificative din punctul de vedere al sigurantei procesului de votare.

Votul dat marti este unul decisiv, in conditiile in care senatorii respinsesera, deja, proiectul de lege ce prevedea introducerea votului prin corespondenta.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca despre votul prin corespondenta, pentru alegerile prezidentiale, se va discuta abia peste cinci ani, in speranta ca pana atunci se va gasi cea mai potrivita formula.

author avatar
Cristi Ionita
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger