AcasăNewsDenazificarea Germaniei continuă: Poliția va avea o structură de combatere a incitării...

Denazificarea Germaniei continuă: Poliția va avea o structură de combatere a incitării la ură

Poliţia federală din Germania intenţionează să creeze o nouă structură cu personal pentru combaterea grupurilor extremiste de dreapta şi a atacatorilor care acţionează individual, au scris luni WDR, NDR şi Sueddeutsche Zeitung.
Informaţiile prezentate de sursele citate menţionează un document de planificare internă al Biroului Federal de Investigaţii Criminale (BKA), potrivit căruia vor fi necesare până la 440 de posturi suplimentare pentru a crea „un birou central pentru lupta împotriva incitării la ură”.

Planul, prezentat Ministerului de Interne al Germaniei, a fost creat ca urmare a temerilor crescute privind amploarea extremismului militant de dreapta în ţară. BKA a stimulat crearea unei noi entităţi în cadrul unui departament sub autoritatea statului. Două grupuri din cadrul acestei noi structuri ar urma să se ocupe de infracţiunile legate de extremismul de dreapta, identificarea precoce a reţelelor, identificarea discursului de incitare la ură pe internet precum şi de ameliorarea coordonării internaţionale între autorităţi.

Sursa foto: Twitter

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger