AcasăNewsDemonii lui Geoana fug de Blaga

Demonii lui Geoana fug de Blaga

Vasile Blaga, curtenitor cu predecesorul

Vasile Blaga ignora “demonii” din biroul ocupat, anterior, de Mircea Geoana si Nicolae Ceusescu.

Vasile Blaga, curtenitor cu predecesorul

Proaspat ales presedinte al Senatului, Blaga s-a mutat imediat, cu echipa cu tot, in fostul birou al lui Geoana, demonstrand astfel ca nu da doi bani pe spiritele rele. Spirite despre care pesedistul Mircea Geoana sustine sus si tare ca bantuie cabinetul cu pricina, destinat, pe vremea cand Parlamentul era Casa Poporului, primului tovaras al tarii, Nicolae Ceausescu. La fel de adevarat este ca predecesorul lui Geoana, Nicolae Vacaroiu, nu a reclamat existenta unor „chiriasi eterici” in birou, ceea ce mai poate insemna si ca social-democratul matrasit de propriul sau partid a confundat umbrele colegilor pusi pe rele cu spiritele necurate. Ignorand spaimele si superstitiile lui Geoana, democratul Vasile Blaga se bucura din plin de recenta sa reabilitare in partid si in ochii lui Traian Basescu si de accederea in a doua functie in stat. Situatie care compenseaza, in buna parte, infrangerea de la Congresul PDL, din moment ce, in ierarhia de stat, Blaga l-a devansat pe Emil Boc. Culant, noul presedinte al Senatului a daruit invinsul PSD cu un post de secretar in plus in Biroul permanent al Senatului. Nu neaparat ca a vrut, ci pentru ca doar asa, cu un raport Putere – Opozitie de 7 la 6, se respecta ponderea politica stabilita de ultimul scrutin. Conform naravului dobandit in timpul stagiului prelungit in opozitie, imediat dupa ce au primit noul post de secretar al Senatului ,pesedistii au inceput sa se bata si pe aceasta functie.

Iliescu in contrazice din nou pe  Ponta

Dupa ce s-a lepadat de Mircea Geoana, PSD s-a trezit aruncat intr-o mare dilema: sa se bucure sau nu ca presedinte al Senatului a ajuns democratul Vasile Blaga. Daca se iau dupa ce spune liderul Victor Ponta (“O sa fie mai bine cu Vasile Blaga la sefia Senatului, decat era cu Mircea Geoana”), pesedistii mai ca ar trebui sa puna de un chiolhan. Pe care insa ar trebui sa-l transforme repede in parastas, daca iau de bun ce spune Ion Iliescu: “USL nu este avantajata ca a pierdut a doua functie in stat”.

SPP-istii s-au adaptat din mers

Primii care s-au dumirit cum stau lucrurile cu schimbarea stapanului Senatului au fost SPP-istii. Acestia n-au mai pierdut timpul asteptand rezultatul votului. Ci s-au strans in formatie regulamentara in jurul lui Vasile Blaga. Cum alte primejdii nu prea se aratau prin Senat, sepepistii i-au luat la ochi pe ziaristi, cu gandul la ce va aparea in presa de a doua zi, probabil.

author avatar
Simona Badulescu
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger