AcasăNewsDemocrații vor să-l scoată „nebun” pe Trump. Planul prin care îl lasă...

Democrații vor să-l scoată „nebun” pe Trump. Planul prin care îl lasă fără putere

Dacă s-a gândit că uciderea „teroristului” Qassem Soleimani îi va aduce imagine și voturi la următoarele alegeri, se prea poate ca Donald Trump să își fi făcut calcule greșite. Un război cu Iranul nu este chiar ceea ce-și dorește americanul de rând, ba dimpotrivă! Iar acum a reapărut și problema …democrată. Atât au așteptat rivalii lui, că deja la Washington s-a declanșat tsunamiul. Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților și, practic, al treilea om în stat, a anunțat că va supune la vot o rezoluție prin care îi limitează puterile militare ale președintelui! Cu alte cuvinte, democrații îl scot „nebun” pe Trump!

Când a dat cu drona în coloana generalului Soleimani, Donald Trump știa că replica Iranului va veni numaidecât. Conștient de pericolul escaladării conflictului, liderul american și-a asumat o astfel de decizie, dar nu anticipa, însă, reacțiile ostile ce vor apărea acasă. Chiar propria țară e împotriva unui război cu Teheranul, iar faptul că nu a informat Congresul cu privire la ce intenționează să facă nu-i deloc în avantajul său. Pelosi a supus la vot o  rezoluție (joi noapte) prin care încearcă să limiteze puterile președintelui – rezoluția se referă la faptul că șeful statului este oprit de la orice acțiune militară împotriva Iranului dacă Congresul SUA nu o autorizează! Pe scurt, și de va dori, Trump nu va putea declara război Teheranului fără acordul parlamentarilor!

Fără drept de a declara război

Inițiativa lui Nancy Pelosi a adus ușurare în Capitol Hill, fiindcă toți politicienii americani s-au arătat șocați de ultimele acțiuni ale „neastâmpăratului” președinte. Chiar Donald Trump pare că a înțeles mesajul, iar miercuri seară s-a adresat națiunii americane pe tema ripostei Iranului cu un mesaj de pace. „Atâta timp cât voi fi președintele SUA, Iranul nu va avea voie să dețină arme nucleare! (…) Forțele americane sunt pregătite pentru orice. Săptămâna trecută am luat măsuri pentru a împiedica un terorist nemilos să amenințe omenirea. Qassem Soleimani a antrenat teroriști, inclsuiv Hezbollah, să atace ținte civile. A rănit şi a ucis mii de militari americani, inclusiv prin instalarea minelor artizanale care mutilează şi distrug victimele. Plănuia atacuri asupra unor ținte americane, dar l-am oprit. Ar fi trebuit să fie eliminat cu mult timp în urmă (…) Vom impune sancțiuni economice dure împotriva Iranului. Aceste sancţiuni puternice vor fi menţinute până când Iranul îşi schimbă comportamentul. Acordul nuclear prostesc semnat cu Iran le-a permis să-și umple cuferele cu bani. În loc să mulțumească Americii, au început să cânte «Moarte Americii» și să sponsorizeze terorismul în regiune. Către poporul și liderii Iranului – vrem ca voi să aveți un viitor, un viitor măreț, unul pe care îl meritaţi. Un viitor al prosperităţii pe plan intern şi în armonie cu naţiunile lumii. Statele Unite sunt dispuse să ajungă la pace cu cei care vor acest lucru”.

Totuși, pasul în spate făcut nu este suficient pentru ca membrii Congresului să-și recapete încrederea în capacitățile sale de a fi un lider militar echilibrat. Presa americană scria joi dimineață că inclusiv doi parlamentari republicani erau pregătiți să voteze rezoluția prin care Donald Trump urma să fie „deposedat” de dreptul de a declara război.

„Membrii Congresului au îngrijorări serioase, urgente cu privire la decizia Casei Albe de a se angaja în ostilități împotriva Iranului”, a anunțat Nancy Pelosi.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
460 afisari

5 COMENTARII

  1. Ei, nu anticipa Trump reacțiile sceleraților și demenților de democrați. Îi știe, deja, toată America, de jeguri. Indiferent de ce face Trump, nu e bine. Nu și-au revenit nici acum din căzătură, căzăturile dracului, după ce le-a luat Trump fața și muianele în penis, la alegeri. Își adună și acum dinții de pe bordură și urlă ca niște cîini turbați.

  2. Asa. Si o sa zica Donald la democrati ca era o operatiune clasificata Strict Secret care privea securitatea de viata si moarte a cetateanului american ce nu suferea amanare. Cheis clozd. Ce
    s-a mai gasit chimicale in Irak? Timpul trece oamenii imbatranesc, femeile se uzeaza vine alt Craciun… generali multi..nici nu se vede.

  3. Nu stiu cum se incadreaza aceasta initiativa in prevederile Connstitutiei americane,dar,oricum ar fi,cred ca este exclus ca astfel de masuri sa poata fi luate fara avizul Senatului,unde republicanii sunt majoritari,fapt care,pentru ca asemenea initiative sa aiba succes e nevoie de o masiva translatie politica catre democrati,in Camera superioara a Congresului.Din acelasi motiv de apartenenta politica,toata procedura de impeachement n-are nici o sansa,Constitutia respectiva cerand o majoritate de 2/3 in Senat pentru succesul ei,treaba daca nu imposibila,totusi greu de realizat

  4. Pellosi, matracuca asta, e mult mai nebuna decât Trump!
    Moțatu’ joacă rolul de „nebun”, de fapt!?!Așa că … rămâne cum am stabilit!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger