AcasăNewsDemocratiei lui Laszlo Tokes i-a sarit o doaga

Democratiei lui Laszlo Tokes i-a sarit o doaga

Laszlo Tokes

Aberatie, solicitare exotica, afront adus democratiei, idee stupefianta. Asa califica partidele majoritare, fie ele de la Putere sau din Opozitie, demersul lui Laszlo Tokes.

Laszlo Tokes bate fara nicio jena campii democratiei

Demers care consta in solicitarea introducerii “principiului proportionalitatii etnice” in legislatia electorala. Concret,Tokes vrea ca maghiarii sa aiba un numar de mandate asigurate in Parlament, iar batalia pentru ele sa se dea doar intre formatiunile acestei minoritati. Altfel spus, etnia maghiara sa discriminata pozitiv, pentru a se putea cafti in tihna cu UDMR, fara frica de a rata Parlamentul. Aberatia distinsului reprezentant al minoritatii care de mult nu-si mai vede lungul nasului in Romania i-a facut sa se cruceasca pe politicienii majoritari.

“Este o inventie a domnului Tokes”

“Este o solicitare exotica. Ar fi culmea sa intram in alegeri stiind ca formatiunile unei anumite etnii au locurile asigurate in Parlament”, a ripostat diplomatic uneperistul Cristian Diaconescu. “Propunerea lui Laszlo Tokes denota fie diletantism in materie de politica, fie rea-vointa. In ambele cazuri, el aduce un afront grav democratiei”, a dat cu barda si europarlamentarul PSD Corina Cretu. “Este o aberatie antidemocratica”, a apasat liberalul Puiu Hasotti pe pedala refuzului. “Ideea de proportionalitate etnica intr-un sistem electoral este, pentru mine, cum sa spun, stupefianta si amuzanta”, s-a alaturat corului pedelistul Sever Voinescu. Care, dupa ce a intrebat, retoric, “Ce este asta, proportionalitate etnica?”, si-a raspuns singur “Cred ca este o inventie a domnului Tokes”.

author avatar
Simona Badulescu
222 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger