AcasăNews#Demnitate: Încă un protest la Piața Victoriei a fost anunțat, pentru această...

#Demnitate: Încă un protest la Piața Victoriei a fost anunțat, pentru această seară

Un protest al artiştilor este anunţat pe reţelele sociale pentru duminică seara în Piaţa Victoriei, în urma tăierilor bugetare de la instituţiile de cultură, care au dus şi la concedieri.

Sursa foto: Twitter

Protestul este anunţat pentru duminică seara, de la ora 18.00. Organizatorii evenimentului, intitulat #Demnitate, au transmis că „e momentul ca toţi: artişti şi persoane angajate sau în colaborare cu instituţii din mediul cultural din Bucureşti, şi nu numai, să ne strângem într-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediaţi ca umare a tăierii bugetului şi a întârzierii subvenţiilor din partea primăriei municipiului Bucureşti. Situaţia este deosebit de dezastruoasă [sic!], cu toţii o resimţim direct: onoarii întârziate luni de ziile, proiecte anulate, spectacole tot mai puţine, o totală lipsă de siguranţă din orice punct de vedere. Foarte curând vom fi traşi răspundere în legătură cu contribuţiile sociale datorate la stat pentru anul trecut iar noi nu suntem plătiţi pentru munca depusă anul acesta”.

Inițiatorii manifestării se încurajează, evocând nedreptățile pe care le resimt: „Să ne mobilizăm şi să ne ridicăm împreună, pentru că uniţi putem să arătăm primarilor, miniştrilor şi premierului României ca suntem un număr ENORM de persoane afectate şi ne cerem dreptul la demnitate. Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse şi de a avea un loc de muncă în instituţiile pentru care ne-am specializat! Cerem banii care ni se cuvin după luni de zile de jucat gratis, cerem deblocrea posturilor, cerem să existăm şi să ne desfăşurăm activitatea decent, mai bine decât până acum. Cerem să nu mai fie pusă la coadă cultura, sub orice forme s-ar manifesta ea. Educaţie, teatru, cercetare”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc