AcasăNewsDemisii la Primăria condusă de Nicușor Dan. Totul, după ce DNA-ul a...

Demisii la Primăria condusă de Nicușor Dan. Totul, după ce DNA-ul a descins la PMB

Demisii la Primăria condusă de Nicușor Dan. Totul, după ce DNA-ul a descins la PMBDemisii la Primăria condusă de Nicușor Dan. Totul, după ce DNA-ul a descins la PMB (foto: Facebook)

La câteva zile după ce reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au fost la Primăria Capitalei, înștiințându-l pe Nicușor Dan că vor să ridice unele documente, s-a aflat că mai mulți consilieri ai edilului general ar fi renunțat la funcții.

Se vorbește, așadar, despre demisii la Primăria Capitalei, pe fondul anchetei DNA. Potrivit unor informații dezvăluite de Antena 3, pe surse, pe lista demisionarilor s-ar afla Mihai Poenaru, director de cabinet al Primarului General, dar și Șerban Anghel, responsabil pe latura de audit. Totodată, se menționează, pe aceeași listă a demisionarilor, și numele lui Edmond Niculușcă, directorul-adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

S-au ridicat documente

Despre perchezițiile de la Primăria Capitalei s-a aflat pe 20 ianuarie, dată la care Nicușor Dan anunța, în fața presei, că oficialii DNA-ului au venit la el, în calitatea sa de șef al instituției prim menționate, pentru a-i spune că „au mandat de a ridica documente”.

„AU AJUNS LA MINE LA BIROU, MI-AU SPUS CĂ VOR SĂ FACĂ O PERCHEZIŢIE. LE-AM SPUS CĂ BINEÎNȚELES, DAR EU TREBUIE SĂ PLEC LA O CONFERINŢĂ DE PRESĂ. MI-AU SPUS CEVA LEGAT DE RESURSE UMANE, DAR PENTRU CĂ PREGĂTEAM LUCRURILE PE CARE URMA SĂ VI LE SPUN, O SĂ DISCUT CU EI CÂND MĂ ÎNTORC”, A SPUS NICUȘOR DAN.

Ce a anunțat DNA-ul

La aceeași dată, DNA-ul a anunțat, într-un scurt comunicat, faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

Și că în cursul zilei de 20 ianuarie, „ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.”

author avatar
Andrei Coman
798 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger