AcasăNewsDemisii la Floreasca! 17 medici UPU au parasit spitalul!

Demisii la Floreasca! 17 medici UPU au parasit spitalul!

Nu mai putin de 17 dintre medicii de la Spitalul Floreasca, din Capitala, au demisionat. Acestia reclama managementul defectuos al directorului interimar  in conditiile in care, zilele acestea, a aparut pe Internet o inregistrare audio in care managerul Sorin Paun injura rezidentii in sala de operatie.

17 din cei 31 de medici de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) si de la Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) si-au depus demisiile. Mai mult, si colegii lor de departament au spus ca vor face acelasi lucru, ceea ce inseamna ca spitalul ar putea ramane fara asistenta de urgenta. „Nu ne mai putem desfasura activitatea de cand domnul manager refuza sa semneze achizitiile de echipamente, de materiale sanitare. Ne gandim in primul rand la pacientii nostri. Adrenalina e de baza in resuscitarea pacientilor. Mai avem, pentru ca functionam pe baza stocului UPU, am facut sesizari, la minister, la domnul manager, dar fara rezultat. Situatia a inceput de cand de cand domnul manager este in functie. Un medic fara materiale sanitare, fara medicamente, nu poate face nimic. Situatia e foarte grava. Urmeaza si alte demisii”, a declarat medicul Alexandru Ciucioi. Purtatorul de cuvant al spitalului, medicul Bogdan Oprita, a confirmat demisiile.

Managerul Sorin Paun: “Sper ca medicii colegi de la sectia UPU sa nu se lase manipulati”

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Paun, si-a exprimat speranta ca medicii de la Departamentul UPU – SMURD, care si-au anuntat demisia in cursul zilei, vor intelege ca “au depus un juramant in slujba pacientului si nu in interesul unui om sau al unui grup”. „Nu raspund la presiuni facute de grupuri de interese. Nu cer decat respectarea legii, justificarea cheltuielilor in decontul pe pacient si la sectia UPU — asa cum se face in tot spitalul, de altfel — justificarea unor achizitii pe baza nevoilor reale si respectarea reglementarilor si procedurilor in vigoare. In relatia cu colegii si colaboratorii, ma bazez pe comunicare deschisa, in contextul in care reglementarile trebuie aduse la cunostinta tuturor angajatilor spitalului”, a precizat el. Intrebat despre ce grupuri de interese ar putea fi vorba, Paun a declarat ca, deocamdata, „lucrurile sunt sub forma investigatiilor”.

author avatar
National
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger