AcasăNewsDemisia lui Tăriceanu din fruntea Senatului a dat drumul vânătorii de trădători

Demisia lui Tăriceanu din fruntea Senatului a dat drumul vânătorii de trădători

Începe oficial cursa pentru a doua funcție în statul român. Taberele politice mizează pe „transfugi” pentru a cuceri scaunul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că la începutul sesiunii parlamentare de toamnă, adică azi, va demisiona din fruntea forului, după ieșirea de la guvernare.

Noul președinte al Senatului are nevoie de majoritatea voturilor senatorilor, dar nicio grupare nu-și poate impune singură favoritul. PSD este cel mai aproape de a-și instala un om în fruntea Senatului, cu 67 din cele 69 necesare. Surse din partid au dezvăluit că se negociază cu senatori ALDE, PMP și UDMR pentru a-și securiza fotoliul. Există momentan promisiuni, zic sursele citate, dar meciul încă nu este jucat.

În tabăra PNL-USR se mizează pe zvonurile potrivit cărora Pro România pregătește un transfer consistent de senatori de la PSD către partidul lui Victor Ponta. Doi senatori PSD au anunțat deja că trec la Pro România și se negociază cu încă 7-8. Dacă Pro România va rupe din PSD, atunci Opoziția începe să joace cu șanse mari funcția de președinte al Senatului.

Sunt o sumedenie de nume vehiculate: de la PSD – Robert Cazanciuc, Șerban Valeca, Nicolae Moga, Șerban Nicolae, Cristian Dumitrescu, Ecaterina Andronescu, de la PNL – Florin Cîțu, Alina Gorghiu. Nu este exclus să apară și un candidat din ALDE.

Surse din ambele tabere politice spun că va fi dificil de ajuns la un candidat care să formeze o majoritate și că ar putea să apară, din acest motiv, surprize mari.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
149 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cand D-zeu vrea sa-l piarda mai intai ai ia mintile asa si cu tariceanu ,dupa demisie -POTOPUL cu singura conditie daca nu devine omul de casa a lui STERLING caruia i-a facut cadouri perimetrele cu resurse din M Neagra inaintea terminarii procesului de la Haga .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri