AcasăNewsDemis de Cîțu de la șefia ANPC, Dolot reacționează: „Protecția consumatorilor nu...

Demis de Cîțu de la șefia ANPC, Dolot reacționează: „Protecția consumatorilor nu se negociază”

Demis de Cîțu de la șefia ANPC, Dolot reacționează: „Protecția consumatorilor nu se negociază” (sursa foto: Facebook/Claudiu Dolot)

După ce s-a aflat că a fost schimbat de la șefia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), funcție în care fusese numit la finele lunii februarie, Claudiu Dolot și-a spus punctul de vedere, prin intermediul unui mesaj amplu, în care a ținut să sublinieze faptul că „funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă”.

E de menționat faptul că reacția lui Claudiu Dolot, transmisă în seara zilei de joi, 18 noiembrie, a fost postată chiar pe pagina de Facebook a ANPC-ului.

„Astăzi (joi-n.n.), am aflat că mandatul meu de președinte al ANPC s-a încheiat.
Problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor.

Așa mi-am construit întreaga carieră, prin foarte multă muncă și fiind într-un contact permanent cu oamenii.

Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit”, transmite Dolot.

Accent pe controale

Fostul șef al ANPC aduce în discuție perioada în care s-a aflat în fruntea acestei autorități.

„Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate.

Am reușit să mă țin de cuvânt și să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia”, susține Dolot.

Fostul număr 1 din cadrul ANPC nu uită să facă referire și la echipa alături de care a lucrat în mandatul său în fruntea acestei instituții destinată protecției consumatorilor.

„În ANPC am întâlnit oameni extraordinari, sunt cei cu care am făcut echipă, care mi-au oferit încredere și au arătat totală deschidere.

Le mulțumesc pentru implicare și efortul depus, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte”, menționează Dolot.

Mesaj ferm: Protecția consumatorilor nu se negociază!

Pe de altă parte, acesta dă de înțeles că nu se cramponează de o funcție și că faptele, acțiunile concrete sunt cele care contează cu adevărat.

„Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă.
Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate, contează!

Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca om.

Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă.”, susține Dolot, în încheierea mesajului său, transmis ca reacție la recenta decizie care îl vizează.

Cine preia atribuțiile de șef la ANPC

Schimbarea decisă la vârful ANPC a apărut în Monitorul Oficial pe 18 noiembrie. Astfel, s-a aflat că prin decizia semnată de către premierul interimar Florin Cîțu, Claudiu Dolot a fost eliberat din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Și că Mihai Culeafă, vicepreședinte al ANPC, va prelua atribuțiile funcției de președinte al Autorității „până la numirea conducătorului instituției, în condițiile legii”.

Nu sunt puțini cei care au remarcat faptul că Dolot a fost schimbat din funcție după numeroasele controale derulate în ultima perioadă la mari magazine, verificări în urma cărora s-au dispus măsuri severe. Controalele au generat reacții. Citiți aici: Informație BOMBĂ după recentele controale ale ANPC-ului în marile magazine

Mai mult, amintim și faptul că în 11 noiembrie ANPC anunțase că la inițiativa lui Dolot, președinte la acea dată al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, „a fost înființat Comandamentul Special Black Friday, care are drept scop supravegherea permanentă a ofertelor cu promoții, din această perioadă, indiferent de domeniul de activitate”. E vorba despre un comandament coordonat de Paul Anghel, director general ANPC.

Citiți și: Controalele ANPC, răspuns la sfidarea hipermarketurilor față de restricțiile absurde

ANPC îi lasă pe români fără marketuri din care să-şi cumpere mâncare: după Auchan şi Cora, cere închiderea şi a 4 magazine Mega Image

Patru hypermarketuri din Capitală, ÎNCHISE de ANPC: Mâncare expirată, mizerie, rugină și insecte moarte

APNC, de neoprit! Amendă usturătoare pentru Kaufland Timișoara, de Black Friday. Ce nereguli s-au găsit la raft

417 afisari

2 COMENTARII

  1. Omul a fost demis la comanda strrrrraina,brrrre!Se mai opareau unii pe aici ca am spus ca Romania se afla sub ocupatie straina.Este ,numai ca unii sunt orbi si nu vad altii fac pe orbii contracost.

  2. Ce slugi ordinare, mai sunt si romanii astia! A venit nepieptanatul ala de la mUE, care, cu o falca in cer si una in pamant a cerut destituirea sefilor institutiilor care au indraznit sa verifice magazinele multinationalelor. Pai ca soi de sclavi sunt astia? Pun in pericol sanatatea romanilor, pentru bunastarea strainilor. Ce merita?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger