AcasăNewsDemers parlamentar fără PNL. Ciolacu anunță concluziile discuțiilor cu liderii politici

Demers parlamentar fără PNL. Ciolacu anunță concluziile discuțiilor cu liderii politici

După ce lansase recent un apel adresat tuturor partidelor parlamentare, în plină criză generată de noul coronavirus, Marcel Ciolacu a și avut un dialog cu liderii acestora, unica excepție fiind PNL-ul, formațiunea aflată la guvernare.

Ciolacu a discutat cu alți cinci lideri politici (sursa foto: Marcel Ciolacu- Facebook)

Politicianul care conduce interimar PSD-ul a transmis și concluziile acestui dialog purtat online cu Dan Barna (USR), Kelemen Hunor (UDMR), Victor Ponta (Pro România), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) și Eugen Tomac (PMP): liderii participanți la discuții au hotărât să îi ceară premierului Ludovic Orban, printr-o scrisoare, „să aibă un dialog real cu Parlamentul”.

Mesajul transmis de Marcel Ciolacu, marți după-amiază, via Facebook sună astfel:

„Astăzi am avut o discuție cu toți liderii forțelor politice parlamentare care au răspuns APELULUI pe care l-am făcut zilele trecute. Și astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice.

Prin urmare, toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri.

Nu cred că Guvernul trebuie să continue să se lupte cu Parlamentul! Cred că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul și Parlamentul să lucreze #ÎMPREUNĂ pentru un PLAN NAȚIONAL care să fie susținut de toate forțele politice. Combaterea efectelor economice și sociale provocate de coronavirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de #solidaritate.

De aceea, am convenit să îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog #real cu Parlamentul.”

Liderul interimar al PSD-ului transmisese recent scrisoare deschisă adresă tuturor liderilor partidelor parlamentare, fiind de părere că toate formațiunile politice ar trebui să lucreze împreună la realizarea rapidă a unui „plan” pentru România. „Am convingerea că fiecare partid are experți și specialiști în diverse sectoare de activitate, care pot veni cu soluții bune pentru România. Să îi invităm alături pe experții din mediul financiar, din mediul academic, din mediul de afaceri, din agricultură și din alte sectoare vitale pentru economie și pentru societate”, transmisese zilele trecute Colacu, via Facebook.

368 afisari

2 COMENTARII

  1. Trebuie sa faceti un pact. Nu poti conduce fara reforme sociale de la Psd precum Pnl nu poate face mai nimic cand majoritatea parlamentara e pesdista. Alegeri amanate, penele se rodeaza extrem. Cel mai grav ar fi o criza politica ca intram ca stat in disoluție .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger