AcasăNewsDelegatia Ungariei la CE: Tinutul Secuiesc va fi autonom in 10-20 de...

Delegatia Ungariei la CE: Tinutul Secuiesc va fi autonom in 10-20 de ani

Kalmar Ferenc, unul dintre membrii delegatiei Ungariei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), crede ca in 10-20 de ani, Tinutul Secuiesc va fi autonom.

Deputatul ungur Kalmar Ferenc crede ca daca nu le-a iesit visul cu maghiarii, reusesc prin secui, „o comunitate speciala”

Kalmar se bazeaza, asa cum a declarat la primirea premiului “Gabor Aron” de la Consiliul National Secuiesc, la Palatul Culturii din Targu Mures, pe elita romaneasca. „Daca ne uitam in istoria Romaniei, elita politica romaneasca a fost totdeauna deschisa catre noile idei care au venit si care au dus tara inainte (…), iar printre ideile noi ce vin din Vestul Europei in momentul de fata este si autonomia”, a spus Kalmar. „Nu sunt profet, insa parerea mea e ca intre 10 si 20 de ani, autonomia Tinutului Secuiesc se va implementa”. Nu. Nu e profet. Iar din istoria Romaniei Kalmar o fi vizionat doar anumite crampeie.

O tara-mama maghiara in interiorul Romaniei

Din partea romaneasca, autonomia la care viseaza nu este altceva decat o strategie neorevizionista, care declara „tinutul secuiesc” drept „tara-mama din interior” pentru maghiarimea din Transilvania care traieste „in diaspora interna”. „Scopul final este construirea unei lumi maghiare, cu toate institutiile ei, de la gradinite si pana la autoguvernarile de rigoare”, asa cum preconiza Viktor Orban. Un alt membru al delegatiei Ungariei la APCE, Gaudi Nagy Tamas, crede ca daca Romania nu se va conforma, „va deveni o prezenta destul de neavenita in salonul european”. Se vede treaba ca oamenii astia nu viziteaza „salonul” european in care UE acuza „tara-mama” Ungaria de incalcarea drepturilor comunitare. Si apoi sa discute de alte „idei noi”.

author avatar
Adina Mutar
621 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger