AcasăNewsDefinitivatul profesorilor: "N-am invatat ce trebuie"!

Definitivatul profesorilor: „N-am invatat ce trebuie”!

Elevilor care au dat examene pe durata verii li s-au alaturat si profesorii. Aproape 9.000 de cadre didactice fusesera asteptate ieri in centrele de examinare, pentru proba scrisa din cadrul definitivatului.

Cum se intampla cu toate examenele, cine a invatat spera la note cat mai bune, cine nu s-a pregatit… nu prea. Ba chiar, cu multa franchete, una dintre candidatele care s-a prezentat la proba scrisa a dezvaluit ca, dupa ce a aruncat o privire pe cerinte, a ales sa nici nu mai inceapa sa rezolve subiectele, anticipand ca nu va lua o nota suficient de buna. Nu a mai asteptat sa expire timpul limita acordat rezolvarii cerintelor si a parasit sala predand foaia goala, gest similar cu neprezentarea la proba. „Nu am invatat ce trebuie”, a conchis candidata, recunoscand ca subiectele nu au fost grele, ci doar ca nu se astepta ca si in acest an sa se dea tot poezie.

Si nu a fost singura impresie de acest gen exprimata dupa incheierea probei scrise a examenului national de definitivare in invatamant. O alta candidata -care nu lucreaza in sistemul de stat, iar ieri a dat proba la engleza – a fost de parere ca subiectele au fost „abordabile”.

Una peste alta, profesorii vor afla cum anume s-au descurcat la proba scrisa a definitivatului pe 24 iulie, cand se vor afisa primele rezultate. E important de avut in vedere faptul ca, din cate a anuntat Ministerul Educatiei, nota la proba scrisa are o pondere de 70% in calculul mediei finale, care trebuie sa fie cel putin 8, pentru promovarea examenului.

author avatar
Andrei Coman
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger