AcasăNewsDEFINITIVAT 2015: peste 9.000 de dascali dau joi proba scrisa. Cand se...

DEFINITIVAT 2015: peste 9.000 de dascali dau joi proba scrisa. Cand se anunta rezultatele examenului!

Semnal de alarmă tras de FSLI

Proba scrisa a examenului de definitivare in invatamant, la care urmeaza sa participe, dupa cum arata cifrele date publicitatii de reprezentantii Ministerului Educatiei, nu mai putin de 9.385 de candidati, va incepe joi dimineata.

Vor fi patru ore in care cadrele didactice care isi doresc sa aiba definitivatul – respectiv sa capete dreptul de pracica in invatamantul preuniversitar- respectiv in scolile generale si licee- vor trece pe foile de examen raspunsurile la subiecte, in speranta ca vor obtine minimum nota 8, cat au nevoie pentru a promova acest examen.

Proba scrisa la examenul de DEFINITIVAT, care, in 2015, se organizeaza la nu mai putin de 127 de discipline, incepe la ora 10 si, potrivit precizarilor ministerului, se va desfasura in 42 de centre de examen, in Capitala si judetele tarii. candidatii vor avea de rezoltat atat subiecte de specialitate, cat si privind metodica predării, dar si de pedagogie si elemente de psihologia educatiei.

Pana sa ajunga sa dea proba scrisa – respectiv sa sustina examenul de Definitivat 2015, candidatii au avut de indeplinit mai multe criterii, printre ele sa aiba unui stagiu de predare în specialitate de cel putin un an, dar si calificativul pentru anul scolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”. Acesta a fost, de altfel, motivul pentru care dintre cei peste 10.200 de candidati inscrisi au primit acceptul sa dea examenul doar cei aproximativ 9.300 de aspiranti.

E important de amintit faptul ca Ministerul Educatiei anunta ca rzultatele (inaintea contestatiilor) la examenul DEFINITIVAT 2015 vor fi afisate pe 14 iulie, urmand ca, in cazul aparitiei unor contestarii, acestea sa fie solutionate pana pe 17 iulie, pentru ca sambata viitoare, respectiv pe 18 iulie, sa fie anuntate rezultatele finale la Definitivatul din 2015.

author avatar
Cristina Stefan
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger