AcasăNewsDefilarea de Ziua Nationala, minut cu minut

Defilarea de Ziua Nationala, minut cu minut

Duminica, 1 decembrie, este Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorindu-se 95 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918.

Ca in fiecare an, atractia zilei o reprezinta defilarea din zona Arcului de Triumf, actiune la care, anul acesta, vor participa in jur de 2.000 de soldati romani si 140 de soldati ai trupelor NATO.

Pentru buna organizare a defilarii si-au dat mana cu mana reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Paza si Protectie. Cei 140 de militari NATO sunt din Franta, Polonia, Turcia si SUA.

Defilarea va incepe la ora 11.00, va beneficia de prezenta a 200 de mijloace tehnice si 35 de aeronave si se va desfasura dupa un program bine stabilit, conform evz.ro. Programul zilei arata astfel:

11.00. Salutul Drapelului de Lupta, trecerea in revista a Garzii de Onoare, salutul garzii si ocuparea locului in tribuna

11.05. Corul Academic „Divina Armonie”, acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale si ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, va interpreta imnul national al Romaniei

11.08 Se executa 21 de salve de artilerie

11.09. Urmeaza un moment solemn, un pios omagiu adus ostasilor romani cazuti pe campuri de lupta, pentru cinstirea memoriei tuturor romanilor care si-au dat viata pentru tara, pentru statul national, independent, unitar, roman. In fata jertfei eroilor Armatei Romaniei din timpul celor doua razboaie mondiale dar si in semn de recunostinta a eroilor cazuti la datorie in teatrele de operatii din Balcanii de Vest, Irak si Afganistan se va pastra un moment de reculegere (20 secunde)

11.15 Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Presedintiei

11.17. Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Senatului si a Camerei Deputatilor

11.19. Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Guvernului Romaniei

11.23. Se realizeaza dispozitivul de defilare

Dispozitivul de defilare este constituit din blocuri de parada, organizate pe detasamente, cu trupe si tehnica ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, precum si ale Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza. De asemenea, participa si Asociatia Traditia Militara, membra a Uniunii Europene a Asociatiilor Istorico-Militare

Si la parada din acest an, comunicatiile sunt asigurate pe infrastructura Serviciului de Telecomunicatii Speciale

11.35. Urmeaza Parada militara ce se desfasoara cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei

author avatar
Cristi Ionita
1.024 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger