AcasăJUSTIȚIEDeclarații EXPLOZIVE făcute de românul bănuit de implicare în tentativa de asasinat...

Declarații EXPLOZIVE făcute de românul bănuit de implicare în tentativa de asasinat asupra procurorului general din Bulgaria

romanPrima reacție a românului suspect de tentativa de asasinat asupra procurorului general din Bulgaria / captură video

Autorităţile de la Sofia încearcă să îi găsească pe cei care au pus la cale atentatul eşuat la adresa procurorului general din Bulgaria Ivan Geshev. Inclusiv experţi contra terorismului din Israel s-au alăturat anchetei.

Bomba a explodat fix în momentul în care coloana în care se afla magistratul bulgar trecea pe un drum de pădure în apropiere de Sofia.

Ovidiu Semenescu ar fi virat bani pentru asasinarea procurorului-șef de la Sofia

Bulgarii îl indică printre suspecți pe Ovidiu Semenescu, un personaj celebru în România, inculpat într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate la DNA Ploiești. Aceasta neagă că ar avea vreo legătură cu atentatul, într-o primă reacție după explozia bombei.

„Cred într-o justiție corectă și îmi caut dreptatea în instanţele internaționale pentru a mă apăra de mafia consacrată din justiția bulgară”, este mesajul transmis de Ovidiu Semenescu, citat de Antena 3.

Nu este foarte clar modul în care românul este implicat în această afacere de tip mafiot. Jurnaliștii bulgari scriu că românul Ovidiu Semenescu ar fi aranjat plăți pentru asasinarea lui Ivan Gheșev, actualul procuror general al Bulgariei.

„Sunt un respectat om de afaceri care nu a fost niciodată condamnat în vreun proces, oricât de mult și-ar fi dorit unii sau alții. Problemele mele din Bulgaria sunt generate de faptul că am refuzat să colaborez cu mafia instituționalizată din această țara. Nu ma ascund în Elveția, ci locuiesc în această țară. Faptul că mă apăr cu probe solide și nu tolerez să fiu victima unei justiții controlate de crima organizată din Bulgaria nu face decât să înverșuneze și mai mult mafia controlată de Ivan Gheșev”, a declarat Ovidiu Semenescu.

Reținut de procurorii anticorupție de la Ploiești

Presa locală a mai scris că, în 2019, autorităţile din Bulgaria au deschis un dosar penal pe numele a doi cetăţeni români şi împotriva unui bulgar. Acuzaţiile la vremea aceea: şantaj, contrabandă cu ţigări şi înşelăciune.

Ovidiu Semenescu a fost reținut în 2015, în legătură cu fraudarea contractelor de livrare de apă în București, de către procurorii DNA, ulterior a fost eliberat, iar dosarul, în care mai erau cercetați foști membri PNL, a fost preluat și de procurorii francezi. Semenescu a fost finanțator al canalului money.ro și, de asemenea, prieten al lui Sebastian Ghiță, despre care presa a scris că ar fi fost parteneri de afaceri.

 

author avatar
Andreea Vlad
832 afisari

5 COMENTARII

  1. Antena 3 . ro , 02 Mai 2023 , ora 11:02 , articol de Cristi Popovici : ” TEORIE SOCANTA DUPA ATACUL CU BOMBA ASUPRA PROCURORULUI – SEF DIN BULGARIA ………………………………………………………………….. ” ––– ” In Bulgaria , in anumite medii , Ghesev este considerat , de fapt , PROTECTOR AL CRIMEI ORGANIZATE , iar in anii din urma au avut loc chiar proteste de strada in care i s-a cerut demisia ” ––– ” Teoria neoficiala spune ca tentativa de asasinat AR FI O INCENARE ” –––- ” Numele lui Ghesev a fost vehiculat in mai multe scandaluri iar incidentul de luni este menit sa.i redea prestigiul de luptator anti-coruptie „.

  2. Bulgarii ne arunca o bomba pt euroins scos din tara?? Nu avem noi asa criminali sa atentam la guv lor ,e o diversiune.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger