AcasăNewsDeclarația în cinci puncte adoptată la reuniunea NATO de la București -...

Declarația în cinci puncte adoptată la reuniunea NATO de la București – DOCUMENT

NATODeclarația în cinci puncte adoptată la reuniunea NATO de la București - DOCUMENT / foto> hotnews.ro

Bucureștiul a devenit capitala diplomației internaționale în aceste zile. Cel mai important eveniment NATO găzduit de România în ultimii 14 se desfășoară marți și miercuri aici.

Miniștrii de Externe ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, s-au reunit pentru a discuta despre conflictul din Ucraina şi despre modalităţile de consolidare a apărării comune. Reuniunea din 29-30 noiembrie transmite însă și alte mesaje puternice atât pentru cetățenii României cât și pentru Occident, în contextul războiului din Ucraina.

Declarația NATO de la București contra Rusiei

Alături de şefii diplomațiilor din cele treizeci de state membre, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg şi ceilalți înalți oficiali politici şi militari ai Alianței, la Reuniunea NATO de la Bucureşti au analizat evoluția războiului Rusiei în Ucraina şi au dispus măsuri fără precedent pentru a continua sprijinul acordat armatei ucrainene împotriva agresiunilor Federației Ruse.

Declarația miniștrilor de externe la reuniunea NATO de la București:

1. „Ne-am reunit la București, în apropierea țărmului Mării Negre, într-un moment în care invazia în derulare a Rusiei în Ucraina amenință pacea, securitatea și prosperitatea euroatlantice. Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru acest război, o încălcare flagrantă a dreptului internațional și a principiilor Cartei ONU. Agresiunea Rusiei, inclusiv atacurile persistente și inadmisibile asupra civililor ucraineni și infrastructurii energetice privează milioane de cetățeni ucraineni de servicii de bază pentru populație. A afectat aprovizionarea globală cu alimente și a pus în pericol țările și popoarele cele mai vulnerabile de pe glob. Acțiunile inacceptabile ale Rusiei, inclusiv activitățile hibride, șantajul energetic și retorica nucleară necugetată subminează ordinea internațională bazată pe reguli. Suntem solidari cu Polonia ca urmare a incidentului din 15 noiembrie 2022, care a dus la pierderi tragice de vieți ca rezultat al atacurilor Rusiei cu rachete împotriva Ucrainei. Condamnăm acțiunile crude ale Rusiei împotriva populației civile din Ucraina, încălcările și abuzurile împotriva drepturilor omului, precum deportările forțate, tortura, tratamentul barbar aplicat femeilor, copiilor și persoanelor aflate în situații vulnerabile. Toți cei responsabili de crime de război, inclusiv de violență sexuală în cadrul conflictului, trebuie trași la răspundere. De asemenea, condamnăm pe toți aceia, inclusiv Belarusului, care facilitează în mod activ războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

2. Salutăm prezența de astăzi a ministrului de externe Kuleba, suntem pe deplin solidari cu guvernul și cu poporul Ucrainean în apărarea eroică a națiunii și a țării și aducem un omagiu tuturor celor care și-au pierdut viața. Rămânem consecvenți în angajamentul nostru pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei. Nu vom recunoaște niciodată anexările ilegale ale Rusiei, care constituie o încălcare flagrantă a Cartei ONU. Vom continua și intensifica sprijinul politic și practic pentru Ucraina, care continuă să își apere suveranitatea și integritatea teritorială, precum și valorile noastre comune împotriva agresiunii Rusiei și vom menține acest sprijin atât timp cât va fi necesar. În acest context, NATO va continua să se coordoneze strâns cu actorii relevanți, inclusiv organizațiile internaționale, în special UE, precum și statele cu care împărtășim aceleași valori și viziune. Pornind de la sprijinul acordat până acum, vom ajuta Ucraina să își consolideze reziliența, să își apere populația și să contracareze campaniile de dezinformare și minciunile Rusiei. Aliații vor acorda asistență Ucrainei pentru repararea infrastructurii energetice pe măsură ce își apără populația de atacurile cu rachete. De asemenea, rămânem hotărâți în sprijinirea eforturilor pe termen lung ale Ucrainei pe calea reconstrucției post-conflict și a reformelor, astfel încât Ucraina să își poată asigura viitorul liber și democratic, să își modernizeze sectorul de apărare, să își consolideze interoperabilitatea pe termen lung și să descurajeze agresiuni viitoare. Vom continua să întărim parteneriatul nostru cu Ucraina pe măsură ce avansează în aspirațiile sale euroatlantice.

3. Finlanda și Suedia participă astăzi în calitate de state invitate să adere la Alianță. Aderarea le va face mai sigure, NATO mai puternic și spațiul euroatlantic mai sigur. Securitatea lor este de importanță directă pentru Alianță, inclusiv pe perioada procesului de aderare.

4. Reamintind faptul că Balcanii de Vest și regiunea Mării Negre sunt zone de importanță strategică pentru Alianță, salutăm întâlnirea noastră cu miniștrii de externe din statele partenere, Bosnia și Herțegovina, Georgia și Republica Moldova, în condițiile în care NATO își consolidează sprijinul adaptat pentru edificarea integrității și rezilienței, dezvoltarea capacităților și susținerea independenței politice. Angajamentul nostru pentru politica ușilor deschise rămâne ferm. Reafirmăm decizia adoptată la Summitul de la București, în 2008, și toate celelalte decizii subsecvente cu privire la Georgia și Ucraina.

5. NATO este o alianță defensivă. NATO va continua să protejeze populațiile noastre și să apere fiecare centimetru al teritoriului Aliat în orice moment. Vom proceda în acest mod în conformitate cu abordarea de 360 de grade și împotriva tuturor amenințărilor și provocărilor. Condamnăm terorismul în toate formele și manifestările sale și suntem solidari cu Turcia în durerea pricinuită de pierderile de vieți după recentele atacuri teroriste oribile. Ne confruntăm cu amenințări și cu provocări din partea unor actori autoritari și competitori strategici din toate direcțiile strategice. În fața celei mai serioase amenințări la adresa securității euroatlantice din ultimele decenii și în conformitate cu Conceptul Strategic, implementăm un nou fundament pentru postura noastră de descurajare și apărare prin consolidarea sa semnificativă și prin dezvoltarea întregii game de forțe și capabilități robuste, gata de luptă. Toate aceste demersuri vor consolida de o manieră substanțială descurajarea și apărarea înaintată a NATO. Rămânem hotărâți să ne pregătim, să descurajăm și să ne apărăm împotriva atacurilor ostile la adresa infrastructurii critice Aliate. Orice atac împotriva Aliaților va primi un răspuns unit și hotărât. Rămânem uniți și solidari în acțiunile noastre și reafirmăm caracterul durabil al legăturii transatlantice între națiunile noastre. Vom continua să depunem eforturi pentru pace, securitate și stabilitate în întreaga zonă euroatlantică.

author avatar
Andreea Vlad
463 afisari

7 COMENTARII

  1. Escroci si diavoli care au venit pe pamantul unde Sf Ap Andrei si Filip au propovaduit evanghelia lui Hristos…Cel Inviat, Dumnezeu si Mantuitor !
    Cum cred ei ca scap de Judecator ???
    S apropie scadenta, pregatiti va !!!

    • Nu sunt ROMAN , sunt troll-ul Constantin Moldovean Tiraspol zis Kostea Amore Sugiuk .

  2. nato a fost alianta defensiva, nato a devenit o alianta mafiota de k cat.
    declaratia slugilor adunate la bucuresti, declaratie in cate puncte vor ei este egala cu minus zero dpdv al fortei.
    de fiecare data cand doua mari centre de putere globala au fost la contact, a iesit razboi pana in momentul in care s-au reasezat lucrurile, adica pana cand intre marii poli de putere au revenit asa zisele teritorii tampon.
    la fel este si va fi si acum.
    si asta in conditiile in care nu existau rachete supersonice, deci cu atat mai mult in zilele noastre acest lucru este necesar, ca un respect si angajament reciproc intre polii de putere globala.
    pe cale de consecinta, in europa, de la nord la sud, uitati-va singuri pe harta pt. a vedea urmatoarele teritorii de conflict armat intre rusia si nato in perioada urmatoare nivelarii ucrainei.
    romanii n-au nevoie de nato, romanii au nevoie de natalitate mare, schimburi economice cu toata lumea, educatie si pace.
    mafiotii plantati la conducerea politica a tarii, slugi tradatoare de neamul romanesc si care cauta razboi merita ceea ce cauta. punctual si personal, fara a implica patria noastra România in vreun razboi.

  3. Prin decizia unilaterală a Parlamentului European și a Consiliului European, România este obligată să cotizeze la farsa sinistră numită „Ucraina” cu peste 60 de milioane de euro.
    Acest lucru vine ca urmare a presiunilor Washingtonului asupra UE de a ajuta (?) Ucraina (cel mai probabil pe bietul Zelenski și pe acoliții lui) cu aproximativ 6 miliarde de euro. UE a trimis, până acum, un miliard de euro, dar și-a luat obligația ca până la sfârșitul anului 2022 să acopere și restul de cinci miliarde.

    Acuma, aș putea să fiu populist în stilul jegos al USR-iștilor și să spun că „vrem spitale, nu finanțări pentru banditul de Zelenski”, dar n-am s-o fac.
    Atâta vreme cât UE dă ordin, iar trădătorii din fruntea României execută cu spinările aplecate în postura slugilor, nu cred că lozincile useriste, pluseriste, cioloșiste și care-or mai fi demenții ăia lobotomizați mai contează.

    Ceea ce contează este altceva: Ucraina (de fapt, zelenski-actorașul-ratat-cântător-la-pian-cu-penisul) a devenit scopul existenței României în ultimul an, Ucraina, țara în care Românii au fost întotdeauna cetățeni de mâna a șaptea a devenit prietena cea mai bună a României ai cărei „conducători”, degrabă vânzători de Neam și Țară, sunt gata să-și ucidă prin înfometare proprii cetățeni de dragul banditului de la Kiev ale cărui venituri, în 2021, au totalizat modesta sumă de 113 milioane de dolari (o sută treisprezece MILIOANE de dolari). În treacăt fie spus, știți cu cât a contribuit banditul de la Kiev la ajutorarea propriului popor? ZERO. N-a dat de la el nici măcar o lingură din plastic.
    În fine, asta e problema lor, până la urmă. Zelenki va fi ucis în cele din urmă, nu de către ruși, ci de către proprii aliați. Odihnească-se în bucăți.

    Problema mea e alta.
    În condițiile în care:

    – România își închide capacitățile de producție a energiei electrice la ordinul UE, în timp ce țările UE și le deschid
    – 40% din copiii României trăiesc la limita sărăciei
    – costul vieții în România l-a depășit cu mult pe cel din țările Europei
    – s-au închis peste 15000 de firme de la începutul anului deoarece n-au mai făcut față costurilor de funcționare
    – importăm pâine congelată din Ungaria, Germania și Polonia
    – importăm legume și fructe din Polonia, Turcia, Olanda

    să-mi spună și mie cineva, unul din cei „de sus”, de ce trebuie ca banii din taxele și impozitele mele să plece spre buzunarele banditului de la Kiev?
    De ce Zelenski, banditul care și-a făcut averea din trădarea propriei țări, trebuie să primească banii cu care România ar putea să-și rezolve din problemele pe care le are?

    Haideți să înțelegem lucrurile corect: banii ăștia nu vor fi folosiți pentru ajutorarea civililor ucraineni care n-au nici o legătură cu porcăria de-acolo și vor doar să trăiască liniștiți la ei acasă, ci vor intra în conturile companiilor străine deținute de Vanguard și Blackrock, adică se vor întoarce ori în Europa ori în SUA.
    Bineînțeles, o bună parte va intra, probabil, în contul banditului de Zelenski care, pe lângă cele 15 vile pe care le deține, mai vrea, probabil, vreo cinci-șase.

    Voi relua, de dragul respectării adevărului, câteva informații despre banditul de la Kiev.
    Așadar:

    Zelenski dispune de:

    un venit anual de 113 milioane de dolari
    trei avioane private
    cinci iahturi de lux
    15 (sau mai multe) case de tip vilă

    Investițiile lui Zelenski sunt în:

    Saudi Aramco
    Apple
    Microsoft
    Meta
    Alphabet (corporația care deține Google)
    Amazon
    Tesla

    Valoarea lui Zelenski se ridică, în acest moment, la aproximativ 590 de milioane de dolari. În anul 2021, venitul președintelui Volodimir Zelenski a fost de aproximativ 113 milioane de dolari.
    Zelenski se răstește la parlamentele europene care îngenunchează în fața lui, solicitând bani, bani și iar bani, cât mai mulți bani, „pentru Ucraina”.
    Suma cu care președintele Volodimir Zelenski a contribuit, până acum, la ajutorarea țării pe care o conduce: zero.

  4. România nu are nevoie de trupe straine pe teritoriul national. Pe unde s_a bagat nato, a facut numai nenorociri.
    Alianța birocraților nato este imbacsita si tixita de poponari si sodomiste, alianta nato dispretuieste cultura popoarelor si doreste doar piete de desfacere pt. tigaile de armament ale 2-3 state, mari vanzatoare de armament in nato.
    Diplomația este superioară războiului, iar eventualele neînțelegeri intre România si Federația Rusa, pot fi oricand rezolvate pe cale diplomatică.
    Deci n-avem nevoie de nato, n-avem nevoie de nici un razboi, Romania vrea neutralitate si pace.
    Cine nu intelege treaba asta…

  5. Stire, azi, la o televizie – de parcā ar fi fost vreo mare descoperire: IMPORTĀM 80 LA SUTA (SI – nota mea) din carnea de porc. Bravo, români! Din grânarul Europei si tara capabilā sā hrāneascā, lejer, 80 de milioane – conform FAO – ati ajuns sā haliti – āia care mai puteti – otrāvuri din import si sā umflati teschereaua unor banditi, straini si bāstinasi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger