AcasăNewsDeclarația controversată a unui oficial ungur: „Maghiarii din Bazinul Carpatic trebuie să...

Declarația controversată a unui oficial ungur: „Maghiarii din Bazinul Carpatic trebuie să lupte pentru drepturile lor”

Péter SzilágyiDeclarația controversată a unui oficial ungur: „Maghiarii din Bazinul Carpatic trebuie să lupte pentru drepturile lor” / foto: Hungary Today

Un subsecretar de stat responsabil pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei prim-ministrului ungar Viktor Orban a făcut o declarație controversată cu privire la maghiarii care trăiesc în România.

Péter Szilágyi a transmis luni că maghiarii care trăiesc în Bazinul Carpatic trebuie să-şi spună clar cuvântul cu privire la drepturile lor, pentru a dăinui şi pentru a avea o viaţă prosperă pe meleagurile natale.

Maghiarii cer să folosească limba maternă

Acesta a afirmat că există regiuni dincolo de graniţele Ungariei unde situaţia este ”relativ bună” în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, dar există şi regiuni, precum Ucraina Subcarpatică, unde se pierd drepturile dobândite în ultimele decenii. Printre acestea, Péter Szilágyi a menţionat dreptul de a folosi limba maternă, informează News.ro.

Într-un discurs adresat studenţilor maghiari din afara Ungariei care studiază Dreptul, aflaţi în Ungaria la Bursa de studii “Dr. Szász Pál”, proiect lansat în anul 2012, Péter Szilágyi a declarat că scopul programului este să ofere comunităţilor maghiare de peste hotare jurişti bine pregătiţi, dedicaţi naţiunii şi familiarizaţi cu limbajul juridic atât al statului ungar, cât şi al statului în care trăiesc.

Până în prezent, peste 200 de studenţi din tot Bazinul Carpatic au participat la acest program, a adăugat politicianul.

author avatar
Andreea Vlad
478 afisari

5 COMENTARII

  1. Ei folosesc aici prea mult ce nu are nici o minoritate in alte tari dar de fapt ei nu oir decat sa faca cica ungaria mare dar le va da si lor Domnul ce merita la cate capete joaca si cu fundurile in cate barci!!! Fata de romani ei fzc ura de rasa si sapa prin toate mijloacele la subminarea tarii.

  2. Problema e nu ca nu-si folosesc limba materna,problema e ca NU CUNOSC LIMBA ROMÂNA si sunt …CETATENI ROMANI ! Ar trebui sa le ridicam cetatenia si sa-i trimitem in Ungaria ca toti au cetatenie ungara…

  3. Cred că ar trebui să-și folosească limba oriunde în cele mai dosnice locuri erotice și așa s ar putea unii cu toții chiar și cu Novac cel cu dizabilități. Ministru care e și cu ea în dos dar și cu apucături de băiat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger