AcasăNewsDeclarația care contrazice statisticile: „Românii au case și mașini pe care mulți...

Declarația care contrazice statisticile: „Românii au case și mașini pe care mulți francezi nu le au” / Cum arată traiul din România prin ochii unui francez

francezDeclarația care contrazice statisticile: „Românii au case și mașini pe care mulți francezi nu le au” / Cum arată traiul din România prin ochii unui francez

Românii sunt cetățenii europeni aflați într-un risc crescut de sărăcie. Iar în Europa li s-a dus vestea că sunt niște hoți și niște cerșetori. Nu toți sunt așa, este convins Stephane Ferhaoui, un fotbalist francez, cu origini algeriene, în vârstă de 25 de ani.

Tânărul s-a adaptat repede la viața din România, deși nivelul de trai de cu mult diferit de cel din Franța.

Stephane Ferhaoui, mesaj pentru conaționalii săi

„Când am venit aici mi s-a zis că nivelul este slab, comparativ cu Spania, cu Franța, dar nu cred că e adevărat. E vorba de imagine, de reclamă. Românii sunt buni, au nevoie de mai multă încredere. Atât la fotbal, cât și în viața de zi cu zi.”, a declarat el într-un interviu pentru Libertatea.

Când a decis să vină în România, i s-a transmis să aibă grijă, deoarece mulți cerșetori în Franța sunt veniți din România.

„În Franța se știu puține lucruri adevărate despre România, în schimb multe idei preconcepute și false. Am zis că va fi o experiență pentru viața mea, acum consider că mi-a schimbat existența în bine.”, a comentat fotbalistul.

În anii petrecuți pe meleaguri mioritice, Stephane Ferhaoui a descoperit că românii sunt corecți și au „o educație foarte bună, de la cel mai mic până sus.” „Francezii câștigă mai mulți bani la salariu, dar românii parcă arată că știu ce să facă cu bani mai puțini. În plus, sunt unii români care au case și mașini la care francezii nu aspiră.”, a mai spus tânărul jucător.

author avatar
Andreea Vlad
836 afisari

3 COMENTARII

  1. ARABU ARE TALENT DE POLITICIAN ROMAN
    A FACUT SCOALA CU CITU , LA SPALAT DE VASE
    IMEDIAT TREBUIE PROPUS CA MINISTRU AL SPORTULUI , NATIONALITATEA VINE DE LA SINE
    CITU SA FIE PE FAZA

  2. Discuție în franceză auzită la doi magrebieni mirați prin România: e adevărat că sînt mari casele, dar cred că e o bogăție aparentă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger