AcasăNewsDeciziile CCR, Zewa Deluxe pentru USL

Deciziile CCR, Zewa Deluxe pentru USL

CCR decide ca Traian Basescu poate fi demis doar daca jumatate plus unu dintre electori participa la referendum, USL ignora Curtea si face doar ce o taie capul.

In regimul USL, judecatorii CCR decid degeaba

Ramasa stapana pe frontul de lupta, dupa ce CCR i-a validat, luni, preluarea in forta a celor doua Camere parlamentare si suspendarea presedintelui Traian Basescu, USL forteaza in continuare nota.

Traian Basescu este deja istorie, a decis USL

Referendumul pentru suspendarea presedintelui se va desfasura dupa regulile impuse de ordonanta de urgenta data de Guvernul Ponta, nu in conformitate cu ultima decizie a Curtii Constitutionale, insista actuala putere. Care vrea ca presedintele ales sa poata fi inlaturat cu 50 la suta + 1 dintre voturile romanilor participanti la referendum, indiferent de numarul acestora. Incalcarea regulamentelor si a Constitutiei, desconsiderarea CCR, legarea la gard a institutiilor gen Avocatul Poporului si Monitorul Oficial demonstreaza un singur lucru: USL nu tine cont de nimic si va trece peste orice pana la victoria finala. Siguranta de sine afisata de uselisti ascunde, mai mult ca sigur, frica de esec. O singura bresa aparuta in planul de acaparare a intregii puteri s-ar putea largi pana la alegeri, de aceea ultimul bastion, Traian Basescu, este condamnat de USL, chiar daca asta inseamna incalcarea legilor si iritarea pana la cote periculoase a partenerilor europeni. Risc pe care uselistii, bazandu-se probabil pe intelegerile incheiate cu americanii, par sa si-l asume, chiar daca asta va pune Romania intr-o situatie extrem de precara in UE.

USL incearca sa fenteze vigilenta UE

Pentru a se pune cat de cat la adapost de furia europenilor, USL a decis sa scoata Guvernul din lupta si sa bage Parlamentul la inaintare. ”Respectam decizia CCR”, a facut Guvernul un anunt placut urechilor UE. ”Este sarcina Parlamentului sa puna cat mai repede in acord legislatia privind referendumul cu decizia luata de Curte”, a adaugat insa Executivul. Iar dupa vreo doua ore de tocat, in presa, ”lovitura” primita de USL, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, secundat de MAI, a repus lucrurile in noua ordine parlamentara si uselista: ”Demiterea presedintelui Traian Basescu se va desfasura in baza Ordonantei de Guvern si nu a initiativei legislative asupra careia s-a pronuntat CCR”. Punct.

author avatar
Simona Badulescu
468 afisari

2 COMENTARII

  1. draga simona, sa nu cumva sa te faci portocalie la fata (sau alba…) de atata venin.

  2. Guvernanti USL treziti-va din visul ABISAL inceput odata cu guvernarea, ca nenorociti poporul roman. Pt aplicarea fortata a OUG in cauza trebuie facut mai intai un STUDIU DE IMPACT apoi o ANALIZA DE RISC privind provocarea unui RAZBOI CIVIL. Debarasativa de ambitii politice perverse, bolsevice sau STALINISTE ca destramati si bruma de intentii DEMOCRATICE ce incearca sa se asterne cu mari dificultati peste meleagurile noaste romanesti. Prin actiunile politice brutale, dictatoriale dezvoltate si aplicate in perioada scurta de guvernare, dovediti ca sunteti TURBATI de PUTERE si AVERE si nu mai aveti resursele necesare ca sa puteti emite judecati de valoare, nici de nivelul impostorilor din guvernele anterioare. Asta ar fi cea mai mare gafa politica facuta in RO in ultima 100 de ani cu consecinte imprevizibile deosebit de grave. Nu puteti ignora o decizie a CCR veti fi LINSATI de popor cu just TEMEI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger