AcasăNewsDecizii radicale luate la Consiliul National al PSD

Decizii radicale luate la Consiliul National al PSD

Liderii Partidului Social Democrat s-au intalnit vineri, cu ocazia unui Consiliul National al partidului.

Sefii PSD au luat cateva decizii extrem de importante. Vineri s-a stabilit, printre altele, ca membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului isi vor pierde functia daca sunt urmariti penal in dosare de coruptie.

Daca membrii PSD sunt condamnati in prima instanta pentru fapte de coruptie, acestia isi pierd automat functia din partid si sunt suspendati din calitatea de membru.

In plus, s-a stabilit ca COngresul PSD sa aiba loc in luna noiembrie. Atunci vor fi votate structura de conducere si modificarile la statutul partidului. S-a spus in mai multe randuri ca Victor Ponta, presedintele PSD, va fi inlaturat din cauza esecului inregistrat la alegerile prezidentiale, dar Ponta se bucura de un real succes in randurile membrilor PSD.

Victor Ponta a precizat ca ar fi de acord cu propunerea Partidului National Liberal pentru infiintarea votului prin corespondenta, dar nu a ezitat sa-i atace pe rivali sustinand ca „asa isi vor aduce si ei aminte, o data la cinci ani, despre romanii din Diaspora”.

Noul lider al Consiliului National al PSD a devenit Rovana Plumb. Aceasta i-a luat locul lui Adrian Nastase. Rovana Plumb a fost singurul candidat si a precizat ca isi doreste un PSD mai dinamic.

In schimb, Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, s-a plans ca exista posibilitatea ca PSD sa ramana fara primari si fara alte functii importante pentru ca s-a ajuns intr-un moment in care aproape ca nu exista lider PSD fara o plangere la DNA.

author avatar
Cristi Ionita
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger