AcasăNewsDecizii importante pentru elevii care dau în acest an Evaluarea Națională și...

Decizii importante pentru elevii care dau în acest an Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Ce a anunțat Iohannis

În cadrul ședinței de luni, de la Cotroceni, s-au luat mai multe decizii de interes pentru elevi, îndeosebi pentru cei care se pregătesc să susțină Evaluarea Națională ori Bacalaureatul, în acest an în care noul coronavirus a generat atât de multe schimbări și restricții.

Dacă majoritatea copiilor – cei din grădinițe și școli, dar și studenții – vor continua să rămână acasă și, după caz, să învețe de la distanță, prin sistemul online, având în vedere că autoritățile au decis că „grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar/universitar”, din câte a anunțat președintele în urmă cu scurtă vreme, s-a aflat că vor fi și excepții de la această regulă.

Aceste excepții se vor aplica elevilor din clasele terminale – a VIII-a, a XII-a și, după caz, a XIII-a – în privința celor înscriși la școli profesionale. Klaus Iohannis a transmis că aceștia „vor putea reveni la școală, după 2 iunie, între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale”. Și că în cazul lor se vor respecta normale de distanțare, în sensul în care vor fi cel mult 10 elevi într-o sală de clasă și că școlarii vor sta maximum două-trei ore și „se vor pregăti pentru examenele naționale”.

Citiți și: Iohannis anunță că grădinițele, școlile și universitățile NU se redeschid în acest an școlar/universitar

Ce se întâmplă cu EN și BAC-ul

Cât despre examenele naționale propriu-zise – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – președintele a explicat că „se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare”. Conform precizărilor președintelui, se vor stabili anumite coridoare de acces și se vor face dezinfecții. „Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală”, a punctat Klaus Iohannis. Mai multe detalii despre regulile gândite de autorități urmează să fie explicate de către oficialii Ministerului Educației, a asigurat președintele.

author avatar
Cristina Stefan
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger