AcasăNewsDecizie unică: Procurorul Popescu, suspendat definitiv

Decizie unică: Procurorul Popescu, suspendat definitiv

Magistratul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a stat până la ora 6 dimineața în fața porții lui Dincă, voia să se întoarcă în sistem. Dar judecătorii au decis suspendarea definitivă a acestuia.

Procurorul Ovidiu Cristian Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, rămâne suspendat din magistratură, a decis, ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform minutei deciziei instanței, judecătorii au respins solicitarea magistratului.  Astfel, instanța hotărăște: ”Dispune restituirea către contestator a cauţiunii în cuantum de 1.000 de lei, plătită conform facturii nr. din 23.09.2019 emise de Poşta Română S.A.. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Popescu Cristian Ovidiu împotriva Hotărârii nr.7P din 1 august 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr.13/P/2019. Definitivă”.

Popescu a contestat la instanța supremă decizia de supendare din funcție. Mai mult, în fața judecătorilor de la ÎCCJ procurorul s-a apărat dând vina pe polițiști. În primele explicaţii date în sala de judecată, după izbucnirea scandalului de la Caracal, spune că poliţiştii au considerat că ar fi o casă părăsită şi oricum oamenii legii nu aveau nevoie de autorizaţia lui pentru a intra. „În noaptea respectivă, noi am avut mandatele de percheziție la ora 3:04, iar aprecierea flagrantului s-a făcut pe baza celor raportate de polițiștii care au mers la faţa locului, care spuneau că arată de parcă acolo nu ar locui nimeni. Am stabilit de comun acord, eu, dar era și un procuror de la DIICOT și erau și polițiștii. Riscul era să intrăm la 3 și probele ridicate să nu poată fi folosite, pentru că nu erau ridicate în mod legal. Decizia a fost luată de poliție, o decizie care privea exact activitatea de salvare a victimei, pentru asta nu aveau nevoie de autorizația mea”, a declarat magistratul în fața instanței.

author avatar
Ramona Feraru
812 afisari

2 COMENTARII

  1. Dați-i afara pe toți necalificații angajați cu pile în prokuratură! Că din cauza lor mor fete nevinovate,sint traficate,rapite de pe strada,etc!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger