AcasăNewsDECIZIE SOC: Sapte cluburi din Liga I, depunctate!

DECIZIE SOC: Sapte cluburi din Liga I, depunctate!

Membrii Comisiei de Fond a Sistemului National de Licentiere din cadrul FRF au decis, luni, depunctarea a sapte echipe din Liga I si a unei echipe din Liga a doua.

Decizia a fost luata pe motiv ca echipele respective nu au indeplinit criteriile financiare in dosarele prin care au solicitat licente pentru Liga I, sezonul 2015-2016.

Cele opt echipe implicate in acest caz sunt Metalul Resita (penalizare noua puncte), Ceahlaul Piatra Neamt (noua puncte), Petrolul Ploiesti (sase puncte), CFR Cluj (sase puncte), Rapid Bucuresti (trei puncte), Otelul Galati (trei puncte), FC Brasov (trei puncte), Universitatea Cluj (trei puncte si amenda 50.000 de lei).

S-a ajuns la o asemenea situatie dupa ce in octombrie anul trecut sefii gruparilor din Liga I au solicitat si obtinute o relaxare a conditiilor si eliminarea sanctiunii cu retrogradare.

Cele mai afectate echipe vor fi cele care raman anul viitor in Liga I, sanctiunile urmand sa se aplice exclusiv cluburilor care vor juca pe prima scena a fotbalului romanesc in sezonul 2015-2016. Astfel, Otelul Galati si Ceahlaul Piatra Neamt, ambele retrogradate matematic, dar si Metalul Resita, formatie care a ratat pe teren promovarea in Liga I, scapa de pedepsele respective.

author avatar
Cristi Ionita
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger