AcasăNewsDecizie radicala: Camelia Bogdan, exclusa din magistratura!

Decizie radicala: Camelia Bogdan, exclusa din magistratura!

Reprezentantii CSM-ului au luat o decizie radicala cu privire la unul dintre magistratii care au judecat dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare si al carui nume aparea mentionat de catre fostul sef al statului, intr-unul dintre episoadele cu dezvaluirile fostului deputat Ghita, difuzate de Romania TV dupa ce afaceristul a ajuns de negasit pentru autoritati. Aceleasi inregistrari in urma carora s-a produs si o schimbare la varful SRI, in sensul in care prim-adjunctul sefului SRI, generalul Coldea, a parasit functia, fiind trecut in rezerva.

Si anume au decis excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan, udecator la Curtea de Apel Bucuresti. Fara dar si poate, este una dintre cele mai dura sanctiuni ce se pot lua in cazul unui magistrat. E important de mentionat, insa, faptul ca nu e vorba despre o decizie definitiva, ceea ce inseamna ca judecatoarea Bogdan o poate contesta.

Redam in cele ce urmeaza, integral, motivele pentru care reprezentantii Sectiei pentru Judecatori din cadrul CSM spun ca au luat aceasta decizie, asa cum sunt ele in comunicatul facut public, in urma cu scurta vreme, din directia Consiliului:

„In sedinta de azi, 8 februarie 2017, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Camelia Bogdan, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in “excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. b) din acelasi act normativ – „ incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

553 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai, judecata si repede cu ea la Targsor. S-or gasi, acolo, opt sobolani si vreo 50 de plosnite si pentru ea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger