AcasăNewsDecizie la tribunal: Iranul plateste compensatii pentru atentatele din 11 septembrie 2001...

Decizie la tribunal: Iranul plateste compensatii pentru atentatele din 11 septembrie 2001

Iranul plateste atentatele din 11 septembrie 2001

Un tribunal federal din New York a decis ca Iranul si Hezbollahul trebuie sa plateasca sase miliarde de dolari rudelor victimelor de la 11 septembrie 2001.

Iranul plateste atentatele din 11 septembrie 2001

Magistratul Frank Maas a decis ca banii trebuie dati celor 110 supravietuitori si rudelor celor 47 de victime ale atentatelor.

Sase miliarde de dolari pentru victime

Inca din decembrie anul trecut Tribunalul federal din Manhattan a constatat in urma unor „evidente puternice”, ca Iranul si organizatia libaneza Hezbollah, despre care israelienii spun ca este sponsorizata de Iran, au sprijinit Al Qaida pentru a comite atentatele. „Sunt multumit ca familiile afectate au gasit raspunsul la intrebarea care mi-au pus-o in urma cu zace ani, anume cine este responsabil de atacuri? Azi, o curte federala a decis ca responsabila este Republica Islamica Iran”, a declarat Thomas Mellon Jr. , aparatorul principal al victimelor si rudelor acestora. Acum, in urma deciziei, o echipa de executori vor cauta sa puna sechestru pe bunuri apartinand Iranului, pentru a plati familiilor ce au avut de suferit la 11 septembrie 2001.

Sauditii au fost „uitati”

Intregul caz s-a bazat pe concluzia Comisiei 9/11, care a remarcat „o aparenta legatura intre Iran, Hezbollah, Al Qaida si teroristii care au deturnat avioanele”! Comisia a constatat „aparenta legatura” ascultand niste interceptari ale Agentiei Nationale de Securitate. Interesant, la Capitolul 7 al raportului Comisiei se stipuleaza ca „Iranul nu a avut cunostinta de complotul care a dus la atacurile de la 11 septembrie 2001”. Dar la data raportului, altfel arata scena politica. Pana acum, sauditii erau aratati cu degetul ca facand parte din complot, dar Arabia Saudita este aliatul americanilor impotriva Iranului. Deci, Iranul sa plateasca! Si Hezbollah! Dusmanii Israelului.

author avatar
Adina Mutar
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger