AcasăNewsUluitor! Decizie istorica: Papa Benedict RENUNTA LA PONTIFICAT! Vaticanul confirma!

Uluitor! Decizie istorica: Papa Benedict RENUNTA LA PONTIFICAT! Vaticanul confirma!

Papa Benedict al XVI-lea se retrage din fruntea Bisericii Catolice. Anuntul surprinzator a fost facut luni, de Sanctitatea Sa, in limba latina, in timpul unei intruniri a inaltelor fete bisericesti de la Vatican. Decizia istorica vine la cateva secole distanta dupa ce  Gregorie al XII-lea a renuntat la pontificat.

Papa Benedict, in varsta de 85 de ani, urmeaza sa se retraga din scaunul papal pe 28 februarie. Vestea a fost confirmata de Vatican, anunta CNN. Potrivit presei italiene, Papa Benedict al XVI-lea si-a motivat decizia prin faptul ca, din cauza varstei, nu mai are forta pentru a duce la indeplinire atributiunile pe care le are in calitate de conducator al Bisericii Catolice. Sanctitatea Sa le-a transmis decizia Cardinalilor prezenti la Consistoriul de canonizare a martirilor din Otranto, explicand ca a luat aceasta hotarare pentru binele Bisericii, dupa ce a meditat indelung asupra gestului care a luat prin surprindere o lume intreaga.

De la data la care Papa Benedict al XVI-lea renunta la pontificat, respectiv pe 28 februarie, urmeaza o perioada „sede vacante” (locul vacant-n.r.)”, pana la alegerea unui nou ocupant al scaunul papal. Urmeaza sa fie convocat Conclavul, care sa decida succesorul lui Papa Benedict al XVI-lea. Se asteapta ca numele noului Papa sa fie anuntat pana la sfarsitul lunii martie, cand este sarbatorit Pastele catolic.

Cardinalul Joseph Ratzinger a devenit noul Papa in aprilie 2005. Benedict al XVI-lea i-a succedat la scaunul papal lui Ioan Paul al II-lea, care a trecut la cele sfinte la inceputul lunii amintite. Mai trebuie spus ca ultimul Papa care a renuntat la pontificat a fost Grigore al XII-lea, in 1415.

author avatar
Cristina Stefan
978 afisari

4 COMENTARII

  1. incepe iluminarea si trezirea constiintei in oameni!!! religia este cea mai mare pacaleala si manipulare din istoria umanitatii!!

  2. Este o legatura intre numele dtale si lipsa de minte de care dai dovada. Pentru un casap nici nu e nevoie de asa ceva. Ba, dimpotriva, din ce e mai sarac de glagorie cu atat mai bine. Sper sa afli cat de prost esti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger