AcasăNewsDecizie în Parlament! Secția Specială nu va fi desființată

Decizie în Parlament! Secția Specială nu va fi desființată

Adina Florea și Secția ei, confirmate de parlamentari

Deputații din Comisia Juridică au adoptat, ieri, un raport de respingere a inițiativei legislative a USR privind desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților, care este condusă acum de Adina Florea. Împotriva desființării Secției au votat toți cei 12 deputați ai PSD, în vreme ce aleșii PNL, USR și ai minorităților au votat pentru desființare. Reprezentanții UDMR și ALDE au luat altă decizie și au absentat de la lucrările comisiei juridice.

Adina Florea și Secția ei, confirmate de parlamentari

În cadrul dezbaterilor, deputații PSD Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Nicușor Halici au luat apărarea Secției Speciale. Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să funcționeze sub autoritatea CSM și să nu mai fie un mijloc de șantaj și de presiune asupra magistraților.

Secția Specială trebuie să existe

„Eu cred că Secția Specială, având în vedere că ea a funcționat ca atare în subordinea DNA-ului, funcționează mai bine acum, sub autoritatea Consiliului Superior al Magistraturii, care este garantul independenței Justiției și această secție trebuie să fie independentă și nu mai trebuie să fie folosită că un mijloc de șantaj și de presiune asupra magistraților. Prin urmare, această chestiune am rezolvat-o și în documentul pe care îl vom semna este scris negru pe alb că reformele sau modificările în Justiție nu se vor face decât prin dezbatere în cadrul Parlamentului și nu prin ordonanță de urgență”, a explicat liderul ALDE.

author avatar
Ramona Feraru
3.069 afisari

3 COMENTARII

  1. Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ) va exista desi infractorii complici ai mafiotului traficant de fiinte umane si samsar imobiliar ai Klaus Iohannis s-ar opune. Dosarele instrumwentate de SIIJ trebuie sa ajunga cu celeritate in Tribunale astfel incat judecatorii si procurorii complicii coruptilor basisto/iohannisti din tara sa fie cu temeinicie judecati si condamnati.

  2. Toti IOHANNIST/basiistii PNL,USR, PMP vin din materii fecale,ATAT TIMP CAT FOLOSESC MATERIA FECALA CA MOD DE A SCRIE COMENTARII,dar aceasta nu inseamna ca Justitia romana poate fi batjocorita de fecale subumane ale infractorului Iohannis.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger