AcasăNewsDecizie în cazul studentului care i-a dat foc unui profesor. Ce a...

Decizie în cazul studentului care i-a dat foc unui profesor. Ce a declarat tânărul la audieri

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Apar noi informații în cazul studentului acuzat că i-a dat foc unui profesor de la o universitate din Constanţa. Tânărul a fost inițial reținut, iar apoi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Studentul care i-a dat foc unui profesor de la Universitatea Ovidius din Constanţa şi-a recunoscut fapta. A susţinut, însă, că ar fi vrut doar să îl sperie pe acesta şi să se răzbune pentru că i-a dat nota 4 la un examen. Un examen-restanţă.

Studentul va fi supus unei expertize psihiatrice și a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit stirileprotv.ro.

De altfel, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, vineri, într-un comunicat, că studentul, O.A., este acuzat de tentativă la omor. Și că a fost reţinut joi, 27 iunie.

„Prin ordonanţa din data de 27 iunie 2024 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O.A., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile”, se menționează în comunicatul transmis vineri.

„I-a dat foc cu o brichetă, după care a blocat uşa sălii de curs”

Din cercetări, s-a stabilit că studentul a intrat în laboratorul în care se afla profesorul. L-ar fi stropit cu spirt, iar apoi i-ar fi dat foc, cu o brichetă. Mai mult, ar fi blocat apoi uşa sălii, pentru a-l împiedica pe profesor să iasă din laborator.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 27 iunie 2024, în jurul orelor 1100, după ce nu a fost promovat la un examen tip restanţă al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța, inculpatul a revenit în laboratorul în care se afla profesorul examinator, persoana vătămată A.A., ocazie cu care cu intenţie a stropit-o cu spirt medicinal dintr-un recipient de 0,5 litri şi i-a dat foc cu o brichetă, după care a blocat uşa sălii de curs pentru a o împiedica pe persoana vătămată să iasă din laborator.

Datorită prezenţei de spirit a persoanei vătămate, care s-a ferit când a fost stropită şi a reuşit să stingă rapid flăcările de pe mâneca tricoului său şi de pe podea, aceasta nu a suferit arsuri pe corp în urma acţiunii de violenţă a inculpatului, astfel că nu a necesitat îngrijiri medicale”, au menționat procurorii, conform comunicatului.

Ce a declarat la audieri

Tânărul a fost dus la audieri, unde le-a spus anchetatorilor că doar ar fi vrut sa-și sperie profesorul. „Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei reţinute în sarcina sa, însă a invocat că doar încercase să o sperie pe persoana vătămată şi să se răzbune pe aceasta din cauză că îi dăduse nota 4 la examen. Urmează ca inculpatul să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru a stabili dacă la data comiterii faptei a acţionat cu discernământ”, indică sursa citată.

Vineri, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, aceasta fiind trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.