AcasăNewsDecizie importantă: aviz NEGATIV! S-a spus „pas” supermarketurilor în centrul Branului

Decizie importantă: aviz NEGATIV! S-a spus „pas” supermarketurilor în centrul Branului

Decizie importantă: aviz NEGATIV! S-a spus „pas” supermarketurilor în centrul Branului

Despre Castelul Bran se știe că e unul dintre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice din țară, atât de către turiștii români, cât și străini. În tot acest context, s-a aflat de interesul a două brand-uri de a construi supermarketuri în Bran, inclusiv în apropierea centrului stațiunii și a celebrului castel.

E vorba despre intenția Penny și Lidl de a construi supermarketuri în Bran. Doar că, mai nou, a ajuns la urechile presei faptul că planul de construcție s-a lovit de un aviz negativ din partea Direcției Județene pentru Cultură Brașov.

Așadar, o primă autoritate a statului care spune „nu” în acest caz urmărit îndeaproape de către locuitorii din acea zonă.

Ce a decis Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Brașov

Și anume, faptul că în ședința de acum exact o săptămână, din 9 februarie mai precis, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Brașov a decis acordarea avizului negativ pentru PUZ – SCHIMBARE DESTINAŢIE TEREN DIN ZONÃ LOCUINŢE ŞI FUNCŢIUNI COMPLEMENTARE ÎN ZONĂ INSTITUŢII ŞI SERVICII PENTRU AMPLASARE SPAŢII COMERCIALE menit a aviza construirea supermarketului Penny, menționând că “propunerea aduce o schimbare de morfologie care nu este compatibilă cu contextul și în relație cu cripta familiei Cavalerilor de Pușcariu”, conform evz.ro.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe în această situație. Între timp, se poate spune că avizul negativ reprezintă „o lovitură semnificativă pentru demersurile Penny și Lidl de a construi magazine în centrul Branului și în imediata apropiere a Castelului Bran, dar și o confirmare a celor susținute de reprezentanții comunității locale care se opun proiectelor și care susțin că locul unor astfel de magazine este în afara stațiunilor”, titrează aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman
228 afisari

1 COMENTARIU

  1. E lege ue sa nu fie in centru doar romanii au distrus toate micile afaceri cu astia la toate colturile!!! Bravo lor!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger