AcasăNewsDecizie DNA in cazul unui fost director de la Electrica

Decizie DNA in cazul unui fost director de la Electrica

Intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, un fost director general al SC Electrica SA a ajuns in ipostaza de a fi plasat sub control judiciar.

Masura, aplicabila incepand cu ziua in curs va fi valabila pentru o durata de 60 de zile, si il vizeaza pe Ioan Folescu, fost numar 1 in cadrul societatii amintite, cercetat pentru luare de mita, acuzat ca ar fi primit un comision din cuantumul mai multor contracte de consultanta.

Pana sa va prezentam detaliile pe care procurorii le-au facut publice in acest caz, in privinta suspiciunilor ce planeaza in cazul lui Folescu, va precizam ca, in perioada in care se va afla sub control judiciar, fostul sef de la Electrica va avea de respectat o serie de obligatii. Printre ele, acea de a merge periodic la politie, conform programului de supraveghere,sa anunte daca isi schimba locuinta, dar si sa nu comunice in niciun fel cu anumite persoane, din cate se mentioneaza in comunicatul DNA.

Iata ce precizeaza procurorii:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 – 2013, inculpatul Folescu Ioan, in calitate de persoana cu functie de conducere in cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins si primit de la o persoana un comision ce varia intre 30% si 50 % (in total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanta incheiate intre S.C. Electrica S.A. si societatea acesteia din urma.

Banii respectivi au fost pretinsi si primiti in legatura cu atribuirea si, ulterior, derularea, in conditii avantajoase, a contractelor respective.

Mecanismul de remitere a banilor a fost unul complex, fiind implicate mai multe societati pe care persoana prestatoare a serviciilor le controla. Ulterior, prin intermediari, sumele de bani erau remise cash inculpatului Folescu Ioan”.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger