AcasăNewsDecizie de ultimă oră a autorităților. Ce se întâmplă cu impozitele pe...

Decizie de ultimă oră a autorităților. Ce se întâmplă cu impozitele pe clădiri, începând cu anul viitor

taxeVeşti bune: Parlamentul bate în retragere cu scumpirea impoitului la case. Cât am plăti, de la 1 ianuarie

Majorarea impozitelor pe locuințe se amână cu un an. Noul mod de calcul al impozitului pe clădiri trebuia aplicat de la 1 ianuarie 2023.

Explicaţia este aceea că în 2024 vor fi alegeri locale, partidele nu vor să sperie electoratul, aşa că au decis să păstreze taxele în forma actuală până în 2025.

Majorarea impozitelor pe locuințe, amânată

Noile impozite locale pentru clădiri vor intra în vigoare abia din 2025, cel puțin aceasta este informația din cadrul coaliției de guvernare.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă spunea că acesta este un mecanism care ar trebui implementat în perioada următoare, nu acum.

„Mecanismul e cât se poate de complicat și nu există timpul necesar pentru corelarea între normele prevăzute în grilele notariale și cele ale administrației locale. Am preluat propunerea și a rămas ca împreună cu colegii din coaliție să analizăm și în funcție de decizia luată în coaliție să prorogăm termenul”, spunea premierul Ciucă.

Impozitul pe locuință în Capitală, majorat cu 60%

Planul guvernului este să treacă de la impozitul în funcție de zonă și materialele de construcție folosite la impozitul pe valoarea proprietății stabilită în funcție de grila notarială.

Acest lucru ar duce la o creștere cu până la 60% a impozitului pe locuință în București și la majorări în marile orașe, în timp ce în localitățile cu piețe imobiliare neatractive impozitele ar putea să scadă.

author avatar
Andreea Vlad
852 afisari

2 COMENTARII

  1. Iar o da cu grila notariala? Fiecare primarie are „grila” sa, adoptata de Consiliul local.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger