AcasăNewsDecizie colosala! Victor Ponta renunta la titlul de doctor in drept

Decizie colosala! Victor Ponta renunta la titlul de doctor in drept

Premierul Victor Ponta a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca renunta la titlul de doctor in drept obtinut in 2003.

Decizia vine din cauza numeroaselor acuze conform carora Victor Ponta si-ar fi plagiat lucrarea de doctorat in urma careia s-a ales cu titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

„Stimate Domnule Rector, va scriu pentru a va notifica renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti. Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult, inca din momentul aparitiei acuzatiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am facut acest lucru pentru ca m-am considerat de buna credinta in argumentele mele la momentul aparitiei contestarii si nu am vrut sa amestec planul pur profesional cu cel politic”, este o parte din mesajul postat de Victor Ponta.

Premierul sustine ca, dupa ce se va retrage din activitatea politica, isi doreste sa initieze un nou demers doctoral „respectand toate standardele si cerintele de la acel moment”.

De asemenea, Victor Ponta anunta ca regreta daca „discutiile aparute dupa momentul preluarii functiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei institutii pe care o iubesc la fel de mult ca toti ceilalti absolventi ai sai”.

author avatar
Cristi Ionita
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger