AcasăNewsDecizie CNSU: persoanele care vin din Ucraina, exceptate de carantină

Decizie CNSU: persoanele care vin din Ucraina, exceptate de carantină

refugiati ucrainaDecizie CNSU: persoanele care vin din Ucraina, exceptate de carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vineri, 25 februarie, ca persoanele care vin din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova pe cale terestră să fie exceptate de la carantină în România.

Decizia a fost luată în contextul conflictului militar de la nord de granițele țării noastre.

Măsura a fost luată la propunerea Ministerului Sănătății și este motivată de „degradarea situației de securitate din Ucraina și creșterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina precum și cele care se află în punctele de trecere a frontierei și intenționează să intre pe teritoriul național”.

Refugiații ucraineni caută adăpost în România

Noile reguli privind carantina au fost adoptate în data de 31 ianuarie de autorități și au intrat în vigoare în România din 1 februarie. Astfel, s-a instituit măsura carantinei pentru 5 zile pentru contacții direcți ai unei persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu împotriva COVID. Regula nu se aplică persoanelor aflate în perioada de 90 de zile ulterioare izolării ca urmare a confirmării cu COVID.

Mii de ucraineni au trecut frontiera, în zone cheie, respectiv zonele județelor Suceava, Maramureș și Galați, și ca să caute adăpost şi ajutor în ţara noastră.

author avatar
Andreea Vlad
327 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si atunci pe romani ce-i mai frecati la cap cu certificatul verde si cu toate restrictiile care le-ati pus pe capul lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger