AcasăNewsDecizie CCR: Traian Basescu are imunitate absoluta

Decizie CCR: Traian Basescu are imunitate absoluta

Membrii Curtii Constitutionale a Romaniei au respins exceptia de neconstitutionalitate a senatoarei PSD Gabriela Firea in legatura cu imunitatea sefului statului.

Gabriela Firea a depus in aprilie o plangere penala impotriva presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pe care il acuza de santaj.

Totusi, magistratii de la Parchetul General au decis sa suspende anchetarea presedintelui din cauza imunitatii de care acesta beneficiaza.

Iar membrii Curtii Constitutionale sustin ca dispozitiile art. 312, alin 2 din Codul de procedura penala sunt incidente si in cazul urmaririi penale declansate impotriva persoanei care ocupa functia de presedinte al Romaniei.

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, sustine ca verdictul dat joi de judecatori are relevanta si pentru urmatorii presedinti ai Romaniei.

author avatar
Cristi Ionita
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger