AcasăNewsDecizia care naste discutii aprige! Primaria introduce munca in folosul comunitatii pentru...

Decizia care naste discutii aprige! Primaria introduce munca in folosul comunitatii pentru datornici

Nemultumiti ca nu pot recupera sume importante de bani de la datornici, reprezentantii Primariei Galati au decis sa introduca munca in folosul comunitatii.

Astfel, persoanele fizice si juridice care datoreaza bani Primariei Galati, din neplata taxelor si impozitelor sau a amenzilor, vor fi obligati, de acum inainte, sa munceasca in folosul comunitatii. Conform viata-libera.ro, galatenii au, la momentul actual, amenzi neplatite in valoare totala de 27,5 milioane de lei. Recordmeni sunt un barbat care datoreaza 685.000 lei pentru contraventii privind operatiuni pe piata de capital si o tanara care a primit amenzi de 213.844 de lei pentru prostitutie.

Munca in folosul comunitatii intervine in momentul in care Primaria Galati obtine mandat de executare, iar datornicii nu au venituri sau bunuri ce pot fi executate. Prioritare raman popririle si sechestrul de bunuri.

Interesant este ca reprezentantii mai multor primarii din tara s-au aratat interesati de un asemenea proiect si au decis sa urmareasca mai cu atentie ce se intampla la Galati. In cazul in care sunt semne ca proiectul da roade, acesta va fi implementat si in alte judete sau municipii.

Decizia Primariei Galati a fost primita cu bratele deschise de localnici si a nascut discutii aprinse pe forumuri. Cei mai multi dintre galateni sustin ca reprezentantii Primariei ar trebui sa-i amendeze si, eventual, sa-i puna la munca in folosul comunitatii si pe tupeistii care construiesc ilegal pe spatiul public sau pe proprietarii de animale domestice care nu aduna mizeria lasata de acestea in urma.

sursa foto: viata-libera.ro

author avatar
Cristi Ionita
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger