AcasăNewsDecizia care i-a scos din minti pe parlamentari: "Uff, o luam de...

Decizia care i-a scos din minti pe parlamentari: „Uff, o luam de la capat!”

Judecatorii Curtii au decis ca parlamentarii nu pot avea la dispozitie de trei ori mai multe zile fata de restul muritorilor cercetati de ANI pentru a-si contesta incompatibilitatile

Oricat au mosmondit parlamentarii la noul lor statut, nu au izbutit sa impace verzele europenilor cu caprele intereselor personale. Statutul este neconstitutional, a decretat CCR.

Judecatorii Curtii au decis ca parlamentarii nu pot avea la dispozitie de trei ori mai multe zile fata de restul muritorilor cercetati de ANI pentru a-si contesta incompatibilitatile

Judecatorii CCR au decis, ieri, ca articolul care le ofera parlamentarilor 45 de zile pentru a contesta o decizie de incompatibilitate data de ANI este neconstitutional. Informat despre hotararea CCR, Traian Basescu a preferat o reactie juvenil-sportiva, ”Yes!”, insotita si de un triumfator hohot de ras.

Revenind strict la speta in sine, trebuie spus ca restul categoriilor de persoane cu functii publice supuse controlului ANI nu au la dispozitie decat 15 zile pentru a contesta verdictul Agentiei. Liberalii nu au acceptat insa ca varianta sa fie valabila si pentru alesi. ”Noi am pornit de la ideea ca intre parlamentari si functionari publici exista diferenta, mare. Cu alte cuvinte, parlamentarii nu sunt functionari publici, sunt altceva. Asta n-a insemnat, in gandirea noastra, in intentia noastra, ca parlamentarii sunt deasupra legii, numai ca nu putem nici lua acceptiunea perfectei egalitati, pentru ca atunci nu am mai avea demnitati in stat”, a incercat Crin Antonescu sa explice esenta gandirii liberale in acest caz anume, precizand insa si ca decizia CCR va fi respectata si statutul modificat.

author avatar
Simona Badulescu
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger