AcasăNewsDecembrie '89: revolutia trucata

Decembrie ’89: revolutia trucata

A fost lovitura de stat? Nu-i nimic, o transformam in revolutie si spunem ca poporul a vrut-o

Cu frecventa unui Mos Craciun, Parchetul General iese in fiecare decembrie sa ne mai gadile auzul cu mersul cercetarilor din dosarul privind evenimentele din decembrie ‘89. Si nu poti sa nu fii impresionat cand vezi ca procurorii sapa la greu dupa dovezi pentru a proba o revolutie, cand toata lumea, de 27 de ani, stie adevarul. N-a fost nicio revolutie, ci lovitura de stat. Chiar si revolutie sa fi fost, asistam, neputinciosi, la masluirea adevarului care ne-a costat peste 1.600 de morti si cateva mii de raniti.

A fost lovitura de stat Nu i nimic o transformam in revolutie si spunem ca poporul a vrut o

N-are decat sa se supere Parchetul General ca gandesc atat de zeflemitor la adresa anchetelor de pana acum pe tema asta, dar nu prea ai cum sa-ti stapanesti nervii in fata tergiversarii aflarii adevarului, timp de aproape 28 de ani.

Despre autori, altadata

Cu ce au iesit nou procurorii acum? Cu faptul ca s-a aflat sursa sunetului care a produs starea de panica din timpul mitingului din 22 decembrie. Extraordinar! Si cu nimic despre autori. Si mai exstraordinar! Sa mai asteptam, deci, de ce atata graba? Ce au mai stabilit procurorii? Dom’le, au stabilit situatia internationala deosebit de complexa existenta la finalul anului 1989, cu precadere pentru tarile din Europa de Est. Hai, lasa-ma! Toata lumea stia ca trebuia pusa frana comunismului pe meleagurile astea, caci Gorbaciov si Reagan nu s-au intalnit la Malta ca sa bea o votca si sa culeaga scoici. Si au mai clarificat procurorii si situatia interna din Romania la vremea respectiva. Ma, voi faceti misto de noi? Ati uitat ca se platisera toate datoriile externe, e drept, cu sacrificii imense, si ca Ceausescu le statea multora in gat pentru tupeul lui de a da cu tifla Occidentului? Macar ati aflat de rolul jucat de serviciile de informatii straine nu numai de a intoxica, ci si de a-si promova oamenii si interesele in Romania? Sau despre asta nu e voie sa vorbiti?

Nea Nelu, inocent ca un inger

Mai aflam si ca procurorii au stabilit ca nu a fost nicio secunda vid de putere in tara. Nu se intelege insa, din comunicat, de ce despre Iliescu nu se vorbeste concret cum a preluat puterea. Era prea mare gasca? E mare si acum? Si daca astia deja se instalasera in motul bucatelor, iar Ceausescu era un pic executat la zid, la ordinul cui mai tragea armata? Sau nici despre toate astea nu e voie sa deschideti gura? Vorbesc procurorii si despre ordinul de executare a cuplului Ceausescu, ordin venit din varful ierarhiei militare instalate atunci. Precizarea e limpede, comanda a venit de la armata. Deci, mai usor cu Nea Nelu, nu stia nimic, poate era la toaleta  si luase pauza de la lovitura. Iar daca tot se bate moneda pe ordine clare, despre ce revolutie mai vorbim, cand lovitura de stat se vede cu ochiul liber? Ceea ce procurorii militari nu au inteles este ca romanii sunt plictisiti de abureli judiciare si procedurale, care dureaza de aproape 28 de ani. Ei vor sa stie cine a dat ordinele pentru declansarea a ceea ce s-a intamplat in decembrie ’89. Atat. Si, bineinteles, cand va raspunde.

author avatar
Valentin Boeru
1.668 afisari

4 COMENTARII

  1. Dominique Fonvielle, fost agent al serviciilor de informații franceze: În 1989, a fost o alianță obiectivă între KGB și CIA pentru debarcarea lui Ceaușescu/

    Scenariul prevedea și INVADAREA României pe motive „umanitare”.În cadrul unui documentar, realizat acum mai bine de 12 ani, fostul ofițer al DGSE a descris cei trei pași necesari pentru a „declanșa o revoluție”: localizarea opoziției la regim, inițierea unei campanii de propagandă neagră împotriva regimului și în final, pregătirea din timp a celui care va lua puterea în locul dictatorului.
    „Circumstanțele trebuie pregătite și coordonate pentru a se porni o revoluție. Deci, aceste circumstanțe pot fi foarte diferite. Un serviciu de informații va lucra cu acele informații care pot face un scenariu să pară credibil, deși informațiile în sine pot fi fabricate. În cazul României, n-aș spune că prima demonstrație de la Timișoara a fost fabricată( cea din 16 decembrie -n.r.). Dar au fost întâmplări, în care lucrurile s-au dezvoltat într-un mod pregătit dinainte”, afirmă Fonvielle.

    Fonvielle afirmă că incitatorii au fost oameni pregătiți în tabere speciale din Occident, români care aveau rolul de a influența oamenii.
    „Da, au fost operațiuni ale forțelor speciale, dar nu cred că majoritatea oamenilor din acele tabere au fost pregătite să acționeze astfel. Cred că aspectul cel mai important al antrenamentului lor a constat în modul în care aceștia au fost învățați să influențeze alți oameni și să pregătească planurile pentru atac”, a spus el, atunci.

    „Operațiunea a fost dusă la îndeplinire de țările din jurul României, din Ungaria. Am menționat taberele de antrenament din Ungaria și Germania, dar la momentul potrivit, oamenii trebuiau plantați la fața locului și nu poți introduce clandestin sute de oameni, doar câteva zeci.

    Cel care planifică acțiunea va obliga regimul să reacționeze brutal, astfel încât opoziția să se arate și masele să intre în mișcare. În acest moment, țările din vecinătate vor intra în țară să asiste, pe motive „umanitare” sau politice. Atunci, acești aliați vor restabili ordinea. Vor garanta securitatea și în final, vor permite noului guvern să preia puterea, cu un noul șef al statului care este considerat potrivit pentru misiune”, a spus Fonvielle.

    Fonvielle conchide: „A fost o alianță obiectivă între KGB și CIA. Este extraordinar. Doua servicii adversare, care au fost create sa se bata unul cu celalalt!”.

    Fostul agent CIA, Robert Baer, care ulterior va deveni cunoscut prin dezvăluirile pe care le-a făcut despre implicarea SUA în războaiele din fosta Iugoslavie a confirmat: „Stiu ca au fost numeroase discutii cu Guvernul sovietic pe tema Romaniei. Punctul nostru de vedere asupra situatiei si interesele nu erau diferite”.

  2. Am precizat ca NOI am dus Revolutia mai departe, dupa momentul cand Iliescu a iesit in balcon,in 22 Decembrie ora 17,15 SI A ANUNTAT INFINTAREA FSN DE AICI AMBELE AU MERS PARALEL
    NU se recunoaste acest fapt deoarece 70% din cei care primesc idemnizatia de revolutionari AU SERVIT lovitura de stat.In timp ce noi demolam statui,aduceam Eroul necunoscut de la marasesti EI faceau greva foamei pentru a li se mari solda.Pot face dovada cu 4 hot.def si irev ale CAB si una a Curtii Supreme!Vreau sa se CUNOASCA ISTORIA ADEVARATA!

  3. Abureala ,neabureala, astia au tocat salarii imense 28 de ani fara sa-si faca sarcinile de serviciu. Si unii mai au si nesimtirea de a mai comenta despre modificarea legolor justitiei. In care constitutie scrie ca magistratii sint o casta privilegiata?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger