AcasăNewsDecebal Traian Remes si Avram Muresan, cate trei ani de inchisoare!

Decebal Traian Remes si Avram Muresan, cate trei ani de inchisoare!

Decebal Traian Remes

Instanta suprema i-a condamnat, marti, pe fostii ministri ai Agriculturii, Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, la cate trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Decebal Traian Remes

Tot in acest dosar, Gheorghe Ciorba a fost condamnat la un an si sase luni cu suspendare. Decizia poate fi contestata la Completul de cinci judecatori. In acest dosar, Decebal Traian Remes, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenta, iar Ioan Avram Muresan de complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorba este acuzat de cumparare de influenta, in forma continuata. Potrivit rechizitoriului Directiei Nationale Anticoruptie, in 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ar fi acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Muresan.

„Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Ciorba Gheorghe) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea – structura aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, potrivit DNA.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorba ar fi oferit, prin intermediul lui Muresan, si un autoturism de lux marca Audi Q7 in valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat in castigarea licitatiei de la ITRSV Ramnicu Valcea.Gheoghe Ciorba s-a autodenuntat la DNA dupa ce a aflat ca este oricum in vizorul anchetatorilor pentru ca ar fi incercat, prin Muresan, sa-l cumpere pe ministrul Decebal Traian Remes.

TVR a difuzat, in 10 octombrie 2007, in jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o intalnire a lui Remes cu fostul ministru Ioan Avram Muresan, in care acesta din urma ii da un plic lui Remes, precum si inregistrari audio referitoare la licitatii. Decebal Traian Remes si-a dat demisia din functia de ministru al Agriculturii in 11 octombrie 2007, dupa ce postul national de televiziune a difuzat imaginile din inregistrarea video a intalnirii sale cu Ioan Avram Muresan.

author avatar
Ciprian Purice
681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger