AcasăNewsDecanul de la Drept a demisionat din cauza plagiatului premierului

Decanul de la Drept a demisionat din cauza plagiatului premierului

Decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, Flavius Baias, a demisionat dupa ce institutia a decis ca nu poate evalua teza de doctorat  a lui Victor Ponta.

Decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias, s-a retras, lasand pe umerii altor universitari lamurirea acuzatiilor de plagiat aduse lui Victor Ponta

”Nu vreau sa comentez acum. Nici nu vreau sa transmit un alt mesaj. Pot spune ca mi-am dat demisia dupa ce Consiliul a hotarat ca nu suntem competenti sa evaluam plagiatul lui Ponta”, afirma fostul decan. Gestul lui Baias intervine la cateva zile dupa ce Universitatea Bucuresti anuntase ca acuzatia de plagiat adusa premierului Ponta va fi analizata de Comisia de Etica a Universitatii si de Facultatea de Drept, care va constitui o comisie formata din experti internationali. Rectorul Universitatii, Mircea Dumitru, a primit cu surprindere si regret demisia colegului sau, dar respecta ”decizia personala” luata de Flavius Baias.

In ceea ce-l priveste pe Victor Ponta, acesta s-a confruntat, la Bruxelles, cu ziaristii straini interesati de povestea plagiatului. ”Voi demisiona (daca plagiatul va fi dovedit – n.r.)”, a sustinut Ponta in fata acestora dupa ce, in tara, negase hotarat varianta.

author avatar
Simona Badulescu
1.328 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger