AcasăNewsDebranșări pe bandă rulantă la RADET! Bucureștenii s-au săturat să plătească pentru...

Debranșări pe bandă rulantă la RADET! Bucureștenii s-au săturat să plătească pentru a sta în frig

caloriferDebranșări pe bandă rulantă la RADET! Bucureștenii s-au săturat să plătească pentru a sta în frig

Tot mai mulți bucureșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare al Capitalei s-au săturat să primească apă caldă și căldură cu țârâita, așa că au decis să se debranșeze de la RADET.

Numărul solicitărilor pentru debranșare a crescut cu 33% față de anul trecut, iar numărul este dublu față de anul 2019, potrivit datelor transmise de Termoenergetica.

Cele mai multe cereri de debranșare sunt în sectorul 6

Cele mai multe solicitări de debranșare au fost primite din sectorul 6. Datele arată că aproape 1.400 de locuitori din sectorul 6 au depus cerere pentru debranșare de la sistemul centralizat. În sectorul 2 s-au înregistrat peste 600 de cereri, iar în sectoarele 4 si 5 au fost depuse peste 500 de cereri pentru debranșare.

– sectorul 1 – 201 de cereri de debranșare
– sectorul 2 – 671 de cereri de debranșare
– sectorul 3 – 424 de cereri de debranșare
– sectorul 4 – 504 de cereri de debranșare
– sectorul 5 – 538 de cereri de debranșare
– sectorul 6 – 1.338 de cereri de debranșare

Cât costă debranșarea de la RADET

Astfel de solicitări vin în contextul în care chiar aplicația Termo Alert, care monitorizează în timp real parametrii de funcționare ai termoficării, arată că în anumite perioade aproape un sfert dintre locuințele branșate la Termoelectrica nu primeau suficientă căldură sau chiar nu aveau deloc.

Cei care aleg să se debranșeze sunt nevoiți să suporte costurile uriașe. Compania Termoenergetica percepe o taxă de 204 lei pentru verificarea dosarului și emiterea dosarului de debranșare. Firmele de instalații care întocmesc și depun la Termoenergetica dosare de debranșare percep între 2.500 și 3.000 de lei pentru obținerea avizului. La toate acestea se adaugă și costurile pentru instalarea unei centrale.

author avatar
Andreea Vlad